Antena 3 CNN Actualitate Italia va încerca, la preşedinţia UE, să atingă obiectivul aderării României la Schengen

Italia va încerca, la preşedinţia UE, să atingă obiectivul aderării României la Schengen

Italia va încerca, la preşedinţia UE, să atingă obiectivul aderării României la Schengen
02 Iul 2014   •   11:40

Ambasadorul italian la Bucureşti, Diego Brasioli, a declarat, miercuri, că Italia va încerca, în acest mandat semestrial la şefia Consiliului UE, să atingă obiectivul aderării României la spaţiul Schengen.
   
"Poziţia Italiei în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen este cunoscută. După părerea noastră, România a îndeplnit condiţiile acestei aderări încă din 2011 şi în prezent ar trebui să fie deja membru al Spaţiului Schengen. Este nevoie, însă, de consens şi, în calitate de preşedinte al Uniunii Europene, Italia va încerca să atingă acest obiectiv al aderării României la Schengen", a aspus ambasadorul.
   
Potrivit acestuia, abordarea aderării în doi paşi este una "foarte potrivită".
   
Diego Brasioli a mai spus că se întâlneşte foarte des cu investitori italieni în România şi, având în vedere legăturile economice strânse dintre cele două ţări, acesţia transmit că îşi doresc ca România să devină cât mai repede membru al spaţiului Schengen, pentru că acest lucru ar ajuta şi afacerile pe care ei le derulează în ţara noastră şi rapiditatea proceselor transfrontaliere.
   
"Prin urmare, cu cât România se va încadra mai repede în Spaţiul Schengen, cu atât mai bine, atât pentru România cât şi pentru investitorii italieni prezenţi în această ţară", a spus ambasadorul italian la Bucureşti.
   

×
Subiecte în articol: UE
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close