Antena 3 CNN Actualitate ”De Ziua Îndrăgostiților îi duceam inimioare și flori, anul acesta i-am dus scutece pentru adulți și șervețele”. Lacrimi pentru o tânără aflată de 9 săptămâni în comă

”De Ziua Îndrăgostiților îi duceam inimioare și flori, anul acesta i-am dus scutece pentru adulți și șervețele”. Lacrimi pentru o tânără aflată de 9 săptămâni în comă

”Sper ca împreună să reușim, finalul sa fie unul fericit iar Iulia să revină acasă și să fie Iulia pe care o știm cu toții și al cărei zâmbet mi-a lipsit enorm în aceste aproape 9 săptămâni”, spune Ioan, soțul Iuliei, o tânără de 25 de ani din Cugir, aflată în comă de nouă săptămâni după o anestezie.

”De Ziua Îndrăgostiților îi duceam inimioare și flori, anul acesta i-am dus scutece pentru adulți și șervețele”. Lacrimi pentru o tânără aflată de 9 săptămâni în comă
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    17 Feb 2023   •   12:21

Un tânăr povestește drama prin care trece soția lui de aproape nouă săptămâni, de când a mers la spital pentru o intervenție chirurgicală minoră. Femeia a fost supusă unei anestezii, în urma căreia a intrat în comă profundă. Comă din care nu și-a mai revenit nici în ziua de azi.  

”Totul a început într-o zi de decembrie, mai exact pe 11, când soția mea a fost internată la Spitalul Orășenesc Cugir, pentru efectuarea unei intervenții laparoscopice sugerate de către domnul doctor ginecolog M. I. S., a cărui pacientă era de aproximativ un an și jumătate. 

Pregătirea pentru intervenția propriu-zisă a durat câteva zile, mai exact din 11.12.2022 până în data de 14.12.2022, timp în care i s-a sugerat să nu mănânce și i s-au efectuat mai multe proceduri specifice (spălături intestinale). 

În data de 14.12.2022, ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca după aceea să intre în operație… 

După multe ore de așteptare am fost anunțat că se află în comă profundă

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire. 

Am aflat mai târziu că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat iar degradarea stării de sănătate a soției mele a început după spusele doamnei doctor anestezist N. G. E., nu după injectarea totală a anesteziei ci după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă. Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă. 

Până în momentul de față niciunul dintre cei care aveau obligația morală de a ne explica ce s-a întâmplat cu adevărat și din ce cauză Iulia este în această stare, nu au făcut-o și dacă am solicitat în scris un răspuns clar, ni s-a oferit următoarea explicație: „poate fi o complicație imprevizibilă a anesteziei generale întâlnite rar în practica curentă”. 

Nu pot să înțeleg DE CE

Nu pot înțelege DE CE o intervenție care i s-a prezentat a fi una de scurtă durată și destul de simplă a avut o evoluție atât de dramatică, DE CE pe corpul Iuliei au rămas urmele unei traheotomii începute și nereușite de către doctorul ginecolog M. I. S., DE CE am fost anunțat atât de târziu de starea ei, DE CE dacă a primit oxigen în permanență (cum ne-a spus doamna doctor anestezist N.G.E) a fost afectată atât de grav neurologic? 

Întrebările „DE CE?” sunt multe și doar Dumnezeu știe dacă voi primi vreodată răspunsurile mult așteptate… 

Nu am niciun dreptul să critic, să condamn sau să acuz pe cineva și nici nu-mi doresc să fac vreodată asta, vreau doar să aflu adevărul și să înțeleg ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi de coșmar în care viața Iuliei s-a schimbat. 

Într-o zi toată viața i-a fost dată peste cap

Are 25 de ani, ne-am căsătorit în luna iulie a anului 2022, era o fire veselă, energică și fericită și într-o zi toată viața i-a fost dată peste cap. Acum zace inconștientă pe un pat de spital, pe secția ATI a spitalului județean Alba și duce zi de zi o luptă pentru supraviețuire. 

De Ziua Îndrăgostiților obișnuiam să îi duc inimioare și flori, anul acesta i-am dus scutece pentru adulți și șervețele… 

Familiile noastre îmi sunt sprijin și putere, cu toții luptam zi de zi alături de ea, o vizităm și îi asigurăm tot necesarul pentru tratamentul și igiena personală și așteptăm un miracol viu, nu voi renunța nici o secundă să cred că Iulia va fi bine și va fi din nou lângă mine. 

Tot ce se întâmplă e tragic pentru mine, însă știu că această luptă este despre credință, iubire și răbdare… e despre și pentru minunea mea, pentru Iulia. 

Dumnezeu știe ca Iulia mai are multe de făcut în această lume și uneori prin oameni El înfăptuiește minuni, de aceea a și făcut ca soția mea sa ajungă la Spitalul Județean Alba, pe mana unei echipe de eroi, medici, asistente, infirmiere. Aici „imposibilul” a devenit „ posibil”, Iulia a primit o șansă iar eu speranța și putere datorita profesionalismului și cunoștințelor întregului colectiv al secției ATI, în special al domnului doctor T. S., un OM în adevăratul sens al cuvântului și totodată un medic excepțional. 

Sper ca împreună să reușim

Am mare încredere în acești oameni pentru că am remarcat bunătatea și devotamentul pe care-l au față de profesia lor. 

Sunt fantastici și merita tot respectul și aprecierea mea, atât ei cat si acei „oameni ai lui Dumnezeu”, cum le zic eu, preoți, călugări, oameni cu suflet mare care mi-au înțeles durerea și ni s-au alăturat Iuliei și mie în această luptă. 

Sper ca împreună să reușim, finalul să fie unul fericit iar Iulia să revină acasă și să fie Iulia pe care o știm cu toții și al cărei zâmbet mi-a lipsit enorm în aceste aproape 9 săptămâni. 

Cuvintele nu pot explica ce simt atunci când, după mai bine de 9 ani, seara vorbesc doar cu niște poze care nu îmi pot răspunde iar când mă trezesc dimineața și o caut cu privirea în speranța că ceea ce trăiesc e doar un vis urât, văd ca ea chiar nu e lângă mine și nu-mi rămâne decât să sper… să sper ca într-o zi totul o să fie bine. 

Iulia în viata mea și a familiei e o binecuvântare

După cum ne spunea un călugăr cu glasul lui blând:” În aceste momente voi, familia, sunteți mâinile și picioarele ei”, iar ea e sufletul și puterea noastră. 

Iulia în viata mea și a familiei e o binecuvântare, am avut zile fericite împreună, acum însă, când trecem prin aceasta grea încercare sperăm ca Dumnezeu să ne îndrume pe calea aflării adevărului, să fie deschisă o anchetă medicală conform solicitărilor familiei depuse prin avocatul ales, presa să ne sprijine cu ancheta jurnalistică pentru ca posibilii vinovați să nu mai aplice astfel de „tratamente” altor oameni și noi ca familie să suferim atât de mult”, scrie Ioan pe o rețea socială, citat de ziarulunirea.ro.

×
Subiecte în articol: Cugir anestezie
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close