Antena 3 CNN Actualitate Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna. Peste 1,6 milioane de doze, suspiciuni de contaminare. Conțin ”materiale străine”

Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna. Peste 1,6 milioane de doze, suspiciuni de contaminare. Conțin ”materiale străine”

Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 milioane de doze de vaccin Moderna, din cauză ca acestea ar fi fost contaminate.

Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna. Peste 1,6 milioane de doze, suspiciuni de contaminare. Conțin ”materiale străine”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Aug 2021   •   18:51

Ministerul Sănătății a anunțat că ”materiale străine” au fost găsite în unele doze, dintr-un lot de aproximativ 560.000 de flacoane. 

Takeda Pharmaceutical, care vinde și distribuie vaccinul în Japonia, a declarat că Moderna a pus trei loturi în așteptare „din precauție”.

"Până în prezent, nu au fost identificate probleme de siguranță sau eficacitate", a transmis Moderna, adăugând că va colabora cu autoritățile de reglementare și Takeda pentru a investiga problema în continuare.

Nu exista date încă despre ce tip de ”materiale străine” au fost găsite în dozele de vaccin, însă Takeda le-a descris ca pe niște particule, asupra cărora s-au făcut teste de urgență. 

Rapoarte de contaminare au venit și din alte șapte centre, cu 39 de flacoane (390 de doze) despre care s-a constatat că au fost afectate. 

Ministerul Sănătății a publicat numerele loturilor, astfel încât persoanele vaccinate să poată verifica dacă dozele cu care au fost imunizate au fost contaminate, scrie Japan Times, citat de BBC

Puțin peste 40% dintre japonezi sunt complet vaccinați și aproximativ 50% au primit o singură doză de vaccin împotriva coronavirusului. 

×
Subiecte în articol: japonia Moderna
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close