Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Gianina Terceanu, judecătoarea din Dosarul Transferurilor, primul interviu după condamnare. Ce recunoaște magistratul

Gianina Terceanu, judecătoarea din Dosarul Transferurilor, primul interviu după condamnare. Ce recunoaște magistratul

Gianina Terceanu, judecătoarea din Dosarul Transferurilor, primul interviu după condamnare. Ce recunoaște magistratul
11 Apr 2017   •   21:30

Judecătoarea Gianina Terceanu, condamnată de Curtea de Apel la cinci ani și șase luni de închisoare pentru ca a primit mită pentru a da o soluție favorabilă în Dosarul Transferurilor, a vorbit la Sinteza Zilei, despre cum a fost ridicată de pe stradă pentru a fi adusă la audieri.

Fostul magistrat, cu o vechime de 17 ani în magistratură până a fost pusă sub urmărire penală, a povestit și cum s-au desfășurat faptele.

„Îmi lăsasem copilul la grădiniță, în data de 19 noiembrie, ora 9.40, s-a prezentat un domn comisar, mi-a spus să-l însoțesc la DNA. L-am urmat în mașină, am mers liniștită, mi s-a prezentat mandatul de aducere. Nu mi-a trecut prin cap atunci. Am citit mandatul, era consemnat o infracțiune de luare de mită, nu erau trecute numele celorlalți inculpați. Am fost dusă în fața unui procuror care mi-a spus că este Dosarul Transferurilor.  Nu aveam avocat, nu am avut 4-5 ore avocat. Nu mi s-a prezentat niciun dosar, mi s-a spus că au probe că nu își permiteau să ridice un judecător dacă nu aveau probe. Domnul procuror mi-a spus dacă am de făcut un denunț și am fost trimisă într-o sală de consiliu să mă gândesc și în acest timp îmi venea apărătorul, după 23 ore am fost din nou dusă în față. M-a întrebat unde este cea 100.000 de euro dată de Gabi, denunțătoarea din dosar. Am spus unde sunt banii”, a declarat Terceanu.

„Dosarul a fost repartizat ciclic, nu aleatoriu, pentru că plecase un coleg (...)

„Denunțătorul din dosarul meu are calitatea de inculpat din alt dosar, îmi fusese prezentată de o altă persoană. Mi-a spus că îi cunoaște pe frații Beclai că ar putea să se ducă să discute o eventuală soluție. (...)Acolo a fost intermediarul și întâlnirea cu Giovani Becali. Nu îmi mai aduc aminte ce a spus. Mi-a fost teamă. Pentru că am fost sigură că voi da soluția temeinică și legală. Nu am promis nicio soluție. Asta am spus și intermediarului, care a fost și denunțătorul. Îi dă intermediarului un plic cu 10.000 de euro, la mine au ajuns doar 2000 de euro. Nu a fost înlăturată de procurorul de caz”, a mai spus fosta judecătoare.

Adevărata relație cu Cristi Borcea

În ceea ce privește relația cu Cristi Borcea, fosta judecătoare susțne că a fost doar una obuișnuită. „În rechizitoriul este consemant că ne-am plăcut. A fost doar o întâlnire. În sensul de a nu se da o altă conotație verbului a plăcea. Între doi oameni care discută și atât. Am avut doar o întîlnire de doar două ore. Am discutat despre dosar. Ulterior, la domiciliu, am găsit un plic cu bani. 10 mii de euro”, a comentat Gianina Terceanu.

În finalul intervenției, fosta judecătoare Gianina Terceanu a avut și o concuzie neașteptată: „Distrugerea intelectualilor este menirea românilor”.

×
Subiecte în articol: Cristi Borcea luare de mita Sinteza Zilei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close