Antena 3 CNN Actualitate Justiție Lovitură pentru Liviu Dragnea. Rămâne închis la Penitenciarul Rahova

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Rămâne închis la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor.

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Rămâne închis la Penitenciarul Rahova
Sursa foto: Foto: Liviu Dragnea/ Facebook
de S.T.    |    21 Ian 2020   •   13:03

UPDATE 13.00 - Liviu Dragnea rămâne închis la Penitenciarul Rahova. Judecătorii au respins recursul făcut de fostul lider PSD.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins, marţi, recursul în casaţie promovat de Liviu Dragnea, prin care fostul lider al PSD solicita să-i fie anulată condamnarea de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive.

Decizia instanţei este definitivă.

Dezbaterile în acest caz au avut loc săptămâna trecută, când Dragnea a fost adus în instanţă, însă judecătorii au amânat atunci pronunţarea pe motiv că au nevoie de timp pentru a delibera.

Dragnea le-a spus atunci judecătorilor că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

Citiți și: Avocat: „Legal, recursul trebuia admis”

Știrea inițială:

Judecătorii de la Instanţa Supremă decid dacă acceptă calea extraordinară de atac la care a apelat Liviu Dragnea după condamnarea în procesul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dacă solicitarea va fi admisă, Dragnea părăsește de Penitenciarul Rahova.

În cazul în care calea extraordinara de atac va fi respinsă, acesta rămâne în continuare în pușcărie pentru executarea pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În sala de judecată, Dragnea a declarat că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

„Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea”, le-a spus Dragnea magistraţilor.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close