Antena 3 CNN Actualitate Justiție O nouă lovitură pentru DNA: Un fost ministru cercetat într-un dosar Microsoft a fost achitat de ÎCCJ

O nouă lovitură pentru DNA: Un fost ministru cercetat într-un dosar Microsoft a fost achitat de ÎCCJ

O nouă lovitură pentru DNA: Un fost ministru cercetat într-un dosar Microsoft a fost achitat de ÎCCJ
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Noi 2018   •   10:30

Fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Valerian Vreme, trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie în septembrie 2017 sub acuzaţia de abuz în serviciu, în dosarul Microsoft, a fost achitat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Magistraţii ICCJ au decis achitarea lui Valerian Vreme pentru abuz în serviciu. 

„Achită pe inculpatul Vreme Valerian (...) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. (...) În baza art. 25 alin. 5 Cod de procedură penală, lasă nesoluţionată latura civilă a cauzei, vizând pretenţiile formulate de partea civilă Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, (...) menţine măsura asiguratorie a sechestrului asigurător, instituită prin ordonanţa nr.204/P/2017 din data de 11.09.2017, necesară acoperirii pagubei cauzată Ministerului Comunicţiilor şi Societăţii Informţionale prin săvârşirea infracţiunii. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea inculpatului Vreme Valerian rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Vreme Valerian, în sumă de 65 lei, rămâne în sarcina statului”, se arată în sentinţă. 

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close