Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorul Doru Țuluș va contesta decizia de revocare de la DNA

Procurorul Doru Țuluș va contesta decizia de revocare de la DNA

Procurorul Doru Țuluș va contesta decizia de revocare de la DNA
05 Iul 2017   •   18:08

Procurorul Doru Ţuluş a afirmat miercuri că va contesta decizia prin care a fost revocat din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Întrebat la ieşirea din sediul Inspecţiei Judiciare dacă va contesta decizia de revocare, Doru Ţuluş a răspuns: "Da. Absolut". 

Doru Ţuluş s-a prezentat miercuri la sediul Inspecţiei Judiciare, după ce a fost revocat din funcţia de procuror DNA. El a sesizat IJ cu privire la modul în care s-a desfăşurat ancheta în cazul său. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit miercuri ca procurorul Doru Ţuluş să îşi încheie activitatea la DNA şi să continue la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Mihaiela Moraru Iorga să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. 

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, a procurorului Doru Florin Ţuluş, începând cu data de 5 iulie, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată", potrivit deciziei Secţiei pentru procurori. 

Pe 29 iunie, Kovesi a cerut revocarea din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş "pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Doru Tulus revocare DNA
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close