Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorul general al României, prima reacție în dosarul care îl vizează

Procurorul general al României, prima reacție în dosarul care îl vizează

25 Ian 2016   •   15:03
Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a transmis, luni, că nu va face niciun comentariu legat de dosarul DNA în care numele lui apare alături de cel al lui Gabriel Oprea.
 
”Având în vedere obligaţia de rezervă specifică magistraţilor şi consecvent poziţiei adoptate întotdeauna în cazul dosarelor aflate în curs de soluţionare, Tiberiu Mihail Niţu – procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie apreciază că nu este oportun să facă nici un fel de declaraţii în ceea ce priveşte aspectele de la punctul 2 al comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Totodată, procurorul general doreşte să sublinieze faptul că activitatea procurorilor este guvernată de principiul independenţei, astfel încât nimeni nu poate interveni în deciziile procurorului de caz”, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Una dintre acuzațiile aduse de DNA lui Gabriel Oprea se referă la un protocol încheiat între Ministerul de Interne și Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ), protocol în urma căruia procurorului general al României i se permite să fie însoțit de ehipaje ale Poliției în deplasările din București.

Totodată, pentru că este totuși numele lui implicat, Tiberiu Nițu anunță că solicitarea DNA va fi soluționată de prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu.
 
”În considerarea acestor principii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a abținut de la soluționarea solicitării Direcției Naționale Anticorupție, aceasta urmând a fi soluţionată de prim adjunctul procurorului generală”, se mai arată în comunicatul ICCJ.

Cum a ajuns procurorul general în vizorul DNA
 
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut Senatului încuviințarea pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

În comunicatul DNA se vorbește de două presupuse infracțiuni de abuz în serviciu. 

Cea de-a doua acuzație adusă de DNA se referă la un protocol încheiat între Ministerul de Interne și Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ), protocol în urma căruia procurorului general al României i se permite să fie însoțit de ehipaje ale Poliției în deplasările din București
 
”În condiţiile în care procurorul general nu era îndreptăţit să beneficieze de însoţire cu echipaje ale poliţiei rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vătămare a intereselor legitime şi un prejudiciu material Direcţiei generale de poliţie a municipiului Bucureşti, precum şi un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
 
 
 
 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Tiberiu Niţu

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close