Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sorin Oprescu a fost arestat preventiv. Edilul Capitalei va sta în spatele gratiilor 30 de zile

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv. Edilul Capitalei va sta în spatele gratiilor 30 de zile

07 Sep 2015   •   00:06
UPDATE 00:05: Sorin Oprescu a fost arestat. Primarul Capitalei va fi dus în Arestul Central, unde va sta 30 de zile. Unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, a dezminţit informaţia conform căreia Sorin Oprescu ar fi fost prins în urma unui flagrant.


UPDATE 12.00:
 Banii primiți drept mită de edilul Capitalei, Sorin Oprescu, au fost găsiți, o parte, asupra acestuia, iar o altă parte la domiciliul primarului, au declarat surse juridice.

UPDATE
 11.45 DNA va cere arest preventiv pe numele lui Sorin Oprescu.

---

Sorin Oprescu a fost reţinut de procurorii DNA, duminică dimineaţă, fiind acuzat de luare de mită.

"În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înființat în administrația locală din Municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului București.

Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea.

Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului București facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul Primarului Municipiului București, precum și pentru Primar.

La data de 05.09.2015, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la un număr de patru denunțători pentru edilul municipiului Bucureşti" arată procurorii DNA, în comunicatul oficial.

Sorin Oprescu va ajunge astăzi în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu DNA luare de mita
Parteneri
Modificări pentru românii care primesc bonuri de masă
x close