Antena 3 Actualitate Justiție Procedura de selecţie a procurorilor șefi, suspendată pe perioada interimatului lui Bode. Anunțul Ministerului Justiției

Procedura de selecţie a procurorilor șefi, suspendată pe perioada interimatului lui Bode. Anunțul Ministerului Justiției

de Adelina Miron    |    03 Sep 2021   •   13:00
Procedura de selecţie a procurorilor șefi, suspendată pe perioada interimatului lui Bode. Anunțul Ministerului Justiției
Sursa foto: Hepta

Procedura de selecție a procurorilor șefi va fi suspendată pentru toată perioada mandatului interimar al lui Lucian Bode la Ministerul Justiției.

Instituția a făcut anunțul oficial astăzi, după ce Lucian Bode a transmis încă de ieri acest lucru.

„Procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante, declanșată la data de 28 iulie 2021, se suspendă pe perioada interimatului funcției de ministru al justiției”, se arată într-un anunț al ministerului.

11 candidaturi pentru funcţiile vacante de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT au fost înregistrate până la data limită de 1 septembrie.

La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare a fost înregistrată doar candidatura lui Cătălin Andrei Popescu.

Pentru funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate s-au înscris cinci persoane: Daniel Constantin Horodniceanu, Oana Daniela Pâțu, Ioana Bogdana Albani și Mihaela Larisa Iosipescu.

La Direcția Națională Anticorupție, Codrin Gavra candidează pentru funcţia de procuror şef adjunct. La funcţia de procuror şef secţie - Secţia de combatere a corupţiei s-au înscris Andreea Oana Nica şi Ioan Amariei, la funcţia de procuror şef secţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie candidează Silviu Paul Dimitriu, iar la funcţia de procuror şef secţie - Secţia judiciară penală a fost înregistrată candidatura Monicăi Erika Danciu.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close