Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procedura de selecţie a procurorilor șefi, suspendată pe perioada interimatului lui Bode. Anunțul Ministerului Justiției

Procedura de selecţie a procurorilor șefi, suspendată pe perioada interimatului lui Bode. Anunțul Ministerului Justiției

Procedura de selecție a procurorilor șefi va fi suspendată pentru toată perioada mandatului interimar al lui Lucian Bode la Ministerul Justiției.

Procedura de selecţie a procurorilor șefi, suspendată pe perioada interimatului lui Bode. Anunțul Ministerului Justiției
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    03 Sep 2021   •   13:00

Instituția a făcut anunțul oficial astăzi, după ce Lucian Bode a transmis încă de ieri acest lucru.

„Procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante, declanșată la data de 28 iulie 2021, se suspendă pe perioada interimatului funcției de ministru al justiției”, se arată într-un anunț al ministerului.

11 candidaturi pentru funcţiile vacante de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT au fost înregistrate până la data limită de 1 septembrie.

La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare a fost înregistrată doar candidatura lui Cătălin Andrei Popescu.

Pentru funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate s-au înscris cinci persoane: Daniel Constantin Horodniceanu, Oana Daniela Pâțu, Ioana Bogdana Albani și Mihaela Larisa Iosipescu.

La Direcția Națională Anticorupție, Codrin Gavra candidează pentru funcţia de procuror şef adjunct. La funcţia de procuror şef secţie - Secţia de combatere a corupţiei s-au înscris Andreea Oana Nica şi Ioan Amariei, la funcţia de procuror şef secţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie candidează Silviu Paul Dimitriu, iar la funcţia de procuror şef secţie - Secţia judiciară penală a fost înregistrată candidatura Monicăi Erika Danciu.
 

×
Subiecte în articol: Lucian Bode Ministerul Justitiei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close