Antena 3 CNN Actualitate Rușii au bombardat o clădire de apartamente din Kiev, după ce au spus că nu atacă ținte civile | Ministru ucrainean: "Doar Germania nazistă a mai făcut așa ceva"

Rușii au bombardat o clădire de apartamente din Kiev, după ce au spus că nu atacă ținte civile | Ministru ucrainean: "Doar Germania nazistă a mai făcut așa ceva"

Un bloc de apartamente din capitala ucraineană a fost lovit de tirurile ruse, vineri dimineața iar CNN a transmis imagini cu clădirea în flăcări și pompieri luptându-se să stingă incendiile care au urmat exploziilor.

Rușii au bombardat o clădire de apartamente din Kiev, după ce au spus că nu atacă ținte civile | Ministru ucrainean: "Doar Germania nazistă a mai făcut așa ceva"
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    25 Feb 2022   •   08:07

Atacurile cu rachete asupra Kievului au fost confirmate de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

El a precizat că bombardamentele au început la ora locală 4 dimineața (aceeași oră în România).

Potrivit lui Zelenski, rușii au atacat la Kiev atât ținte militare, cât și civile.

Moscova a pretins că nu vizează civili în ofensiva lansată joi în Ucraina.

Un consilier al ministrului ucrainean de interne a menționat că armata rusă a lovit capitala ucraineană cu rachete balistice sau de croazieră.

Într-o declarație separată, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a acuzat Rusia că a efectut un atac "oribil" cu rachete asupra Kievului, pre care l-a comparat cu atacul Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

"Ultima dată când capitala noastră a experimentat așa ceva a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă. Ucraina a învins acel rău și îl va învinge pe acesta. Opriți-l pe Putin. Izolați Rusia. Tăiați toate legăturile. Dați Rusia afară de peste tot", a scris pe Twitter ministrul ucrainean.

Zelenski: "Rușii vor trebui să discute cu noi încetarea focului"

Președintele ucrainean s-a adresat, din nou, poporului, vineri dimineață, într-un mesaj video.

"Rusia va trebui să discute cu noi, mai devreme sau mai târziu, despre încetarea ostilităților și oprirea invaziei. Ne vom apăra țara până atunci", a spus el, în mesajul rostit în ucraineană și în rusă.

Zelenski a mai menționat că nu intenționează să plece din capitală și că rușii l-au desemnat drept ținta numărul 1.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close