Klaus Iohannis, declaraţii pe tema crizei din Grecia. Ce s-ar putea întâmpla cu România, dacă Grecia iese din UE

de A.B.    |    02 Iul 2015   •   14:00
Klaus Iohannis, declaraţii pe tema crizei din Grecia. Ce s-ar putea întâmpla cu România, dacă Grecia iese din UE

Klaus Iohannis spune că, dacă criza din Grecia va continua, vor fi afectate şi România, şi Uniunea Europeană, şi NATO, adăugând că nu crede că "cineva este atât de naiv încât să creadă că ieşirea Greciei din zona euro nu ar afecta pe toată lumea".

"În ceea ce priveşte Grecia, nu trebuie să ne facem niciun fel de iluzie, dacă criza continuă şi nu se găseşte o soluţie, atunci situaţia dificilă în care va intra Grecia ne va afecta pe toţi. Şi pe noi România, şi pe noi Uniunea Europeană, şi pe noi NATO. Sigur, în grade diferite, dar nu cred că cineva este atât de naiv încât să creadă că ieşirea Greciei din zona euro, de exemplu, nu ar afecta pe toată lumea. Din acest motiv, cred că este foarte important să se caute în continuare căi pentru a atenua criza şi pentru a găsi soluţii de ieşire din criză", a spus preşedintele în conferinţa de presă susţinută la finalul întrevederii cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Iohannis a precizat că la ultimul Consiliu European s-a decis, consensual, că negocierile în această fază nu se poartă în Consiliul European, pentru că nu acolo este locul lor, ci se poartă negocieri între reprezentanţii Greciei, respectiv instituţiile financiare şi miniştrii de finanţe."Faptul că în Grecia se organizează un referedum a dus la soluţia pe care o cunoaşteţi, pe termen scurt, de a aştepta rezultatele referendumului şi de a decide ulterior ce se poate face", a adăugat Iohannis.

Grecia este cunoscută în toată lumea pentru istoria sa, dar mai ales pentru turism. Mulţi turişti sunt însă speriaţi fiindcă în ultimele zile HAOSUL a pus stăpânire pe Grecia. Oamenii au leşinat la cozi pentru a-şi putea scoate banii din bănci.

Parteneri
x close