Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe Familiei Regale Britanice, după moartea Prințului Philip

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe Familiei Regale Britanice, după moartea Prințului Philip

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanțe la aflarea veștii morții Prințului Philip al Marii Britanii.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe Familiei Regale Britanice, după moartea Prințului Philip
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Apr 2021   •   15:38

"Am aflat cu mare tristețe despre trecerea în neființă a Alteței Sale Regale, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. România stă alături de Familia Regală și poporul britanic în acest moment de durere, exprimându-ne condoleanțele și încrederea deplină că istoria va onora contribuția H.R.H.", a fost mesajul publicat de președinte pe Twitter.

A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Acesta era căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a din anul 1947. Ducele de Edinburgh, care fusese căsătorit cu regina timp de 73 de ani și era descris ca sursa ei de putere, a murit „pașnic” la Castelul Windsor în această dimineață.

Ducele de Edinburgh s-a retras din funcţiile publice încă din 2017 şi aparea foarte rar în public. Acesta ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

Prinţul Philip a suferit o intervenţie reuşită pentru o problemă cardiacă, în luna martie, anunța Palatul Buckingham la acel moment. 

Prințul Philip ”va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, să se odihnească şi să se recupereze”, a precizat Palatul într-un comunicat, pe 4 martie. Acesta fusese externat pe 16 martie, la o lună după fusese spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii.

În timpul carantinei cauzate de coronavirus, acesta a stat la castelul Windsor, în vestul Londrei, alături de regină.

Ducele a fost internat în spital de puține ori în ultimii ani, cel mai recent chiar înainte de Crăciunul din 2019, când a urmat un tratament pentru o afecțiune medicală preexistentă.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close