Antena 3 CNN Actualitate Legături explozive: Serviciile secrete ruseşti racolează lideri maghiari

Legături explozive: Serviciile secrete ruseşti racolează lideri maghiari

Legături explozive: Serviciile secrete ruseşti racolează lideri maghiari
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Noi 2016   •   21:56

Puterile străine, serviciile secrete nu sunt interesate doar de ceea ce se întâmplă în SUA, dar şi de România. Ţara noastră este ultimul pilon, odată cu intrarea în UE.

Mihai Gâdea a prezentat în exclusivitate, într-un duplex Antena 3 Bucureşti – CNN Londra, un document bombă realizată de un ONG britanic. Este vorba de Center for Eurasian Strategic Intelligence, care face dezvăluiri uluitoare.

Bazat pe studii strategice, documentul susţine că serviciile secrete ruseşti colaborează în prezent cu lideri maghiari în România, profitând de particularizarea relaţiilor etnice în regiune încearcă să creeze probleme Bucureştiul din interior. 

CESI aminteşte declaraţiile premierul şi preşedintelui Parlmentului maghiar care au spus că susţin orice formă de autonomie. CESI spune că Ungaria este unul din prietenii Kremlinului în Europa şi dezvoltă cooperarea cu Federaţia Rusă în domeniul energiei nucleare. De asemenea, în opinia acestor specialişti, Rusia încearcă să legitimeze liderii Ţinutului Secuiesc creând iluzia unor relaţii politice şi economice cu alte teritorii proruseşti din interiorul sferei de interes românesc.

Potivit acestui document al CESI, există contacte între Rusia şi Consiliul naţional al secuilor începute încă din 2012. Studiul acesta apare pentru prima dată în 2014 şi toate acestea arată că există o întărire a relaţiei Rusiei în regiune prin această legătură cu Ungaria. Dar prin toate aceste legături se doreşte o slăbire a României în regiune.

Proiectul autonomiei a fost finalizat în 2014. Atunci, liderul UDMR Laszlo Borbely declara că: „Acest proiect seamănă foarte mult cu proiectul din Tirolul de sud care funcţionează bine mersi din 1992 şi nu se sperie italienii că în Tirolul de sud există o autonomie. Mergem pe modelul Tirolului de sud care este un model care e verificat în Europa. Vor fi multe asemănări”. 

Acest studiu CESI este confirmat de un alt ONG, Center for European Policy Analysis Washington, care spune că Moscova încearcă să slăbească România în regiune şi se foloseşte de această sensibilitate etnică, încercând să creeze disensiuni la Bucureşti. 
 

×
Subiecte în articol: Editie Speciala
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close