Antena 3 CNN Actualitate Liderul clanului Corduneanu a scăpat de anchetatori de mai multe ori

Liderul clanului Corduneanu a scăpat de anchetatori de mai multe ori

Liderul clanului Corduneanu a scăpat de anchetatori de mai multe ori
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Mai 2015   •   14:04

Liderul clanului Corduneanu a scăpat de anchetatori de mai multe ori. Fie din cauza unor vicii de procedură, fie pentru că a fost achitat pur şi simplu. 

 
Costel Corduneanu a scăpat, din nou, chiar luna trecută de control judiciar într-un dosar în care este judecat pentru contrabandă cu arme.  
 
În octombrie 2014, liderul clanului interlop Corduneanu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT. Costel Corduneanu era acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă cu arme, după ce i-ar fi cerut unui cunoscut să-i aducă un pistol din Spania. Afacerea ar fi fost intermediată de un avocat din Iaşi. 
 
Deşi procurorii DIICOT au cerut arestarea sa preventivă, instanţa a decis că liderul interlop poate fi cercetat sub control judiciar şi l-a lăsat liber. În urmă cu o lună, Costel Corduneanu a scăpat şi de această măsură
 
Dosarul în care acesta este judecat pentru contrabandă cu arme este ultimul dintr-un lung şir de procese deschise de procurorii de la Crimă Organizată pe numele membrilor clanului Corduneanu. 
 
Pentru unul dintre dosare, în care a fost achitat, liderul interlop a primit chiar o decizie de despăgubire după ce a dat statul în judecată. Tribunalul Iaşi a decis pe 22 aprilie ca liderul Cordunenilor să primească daune morale de 10.000 de lei pentru lezarea imaginii într-un dosar penal de trafic de droguri vechi de 10 ani.
 
Costel Corduneanu provine dintr-o familie numeroasă şi săracă. Are 12 fraţi, iar cu şase dintre ei au pus bazele grupării interlope, pe când avea 23 de ani. Înainte de asta, însă, Costel Corduneanu a fost sportiv de performanţă şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la lupte libere.
 
În 1992, Costel Corduneanu a organizat gruparea care avea să devină în timp cea mai temută din toată Moldova. În scurt timp, clanul s-a mărit şi infracţiunile care purtau semnătura Cordunenilor s-au semnalat în toată Europa.
 
Pe numele Cordunenilor au fost deschise dosare de cercetare pentru trafic de droguri încă din 1994, dar abia 12 ani mai târziu, opt membri ai clanului au fost condamnaţi la închisoare. Costel Corduneanu a fost însă achitat în acest dosar. 
 
În vizorul procurorilor DIICOT, Cordunenii au intrat prima dată în 2008 pentru şantaj, perceperea de taxă de protecţie şi alte infracţiuni cu violenţă. 
 
În 2010, Costel Corduneanu a ajuns după gratii, după ce DIICOT a demarat o operaţiune de amploare la Iaşi şi Braşov. 
 
Magistraţii DIICOT Iaşi l-au trimis atunci în judecată pe Costel Corduneanu alături de alţi 26 de membri ai clanului, pentru înşelăciune, spălare de bani, trafic de persoane şi şantaj. 
 
Din cauza unui viciu de procedură, membrii clanului Corduneanu au fost puşi în libertate în luna martie a anului 2011. 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close