Antena 3 CNN Actualitate Liderul militar al Armatei Romane face un anunț important

Liderul militar al Armatei Romane face un anunț important

Liderul militar al Armatei Romane face un anunț important
02 Oct 2017   •   20:50

Liderul militar al Armatei Romane, seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca a facut un anunt foarte importanta privind infiintarea a doua noi comandamente in Armata Romana. Acestea vor fi esentiale pentru apararea teritoriului national si pentru contributia de aparare si securitate la spatiul aliat, pe Flancul de Est al NATO, scrie Radu Tudor pe blog.

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că partea inițială legată de organizarea și funcționarea celor două comandamente care vor apărea la nivelul Armatei României, unul al forțelor pentru operații speciale și altul pentru apărare cibernetică, va fi declarată operațională nu mai târziu de anul 2018.

“Fiecare dintre cele două comandamente parcurge un proces de fundamentare în ceea ce reprezintă încadrarea cu personal. Elementele doctrinare au fost clar stabilite în momentul în care ele au fost aprobate și avem convingerea că odată ce vom finaliza toate procedurile specifice pentru aceste demersuri ele să poată să fie declarate operaționale. Partea inițială a acestora intenționăm să poată să fie declarată nu mai târziu de anul 2018”, a declarat generalul Nicolae Ciucă la plecarea de la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, întrebat când vor deveni operaționale cele două noi comandamente în curs de înființare la nivelul Armatei.

În discursul ținut în aula universității, șeful SMG a precizat că la nivelul Armatei vor apărea două comandamente, unul al forțelor pentru operații speciale și altul pentru apărare cibernetică.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close