Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, măsuri drastice pentru aleșii PSD: ”Nu voi tolera absențe la serviciu. Nu se va mai pleca afară”

Liviu Dragnea, măsuri drastice pentru aleșii PSD: ”Nu voi tolera absențe la serviciu. Nu se va mai pleca afară”

Liviu Dragnea, măsuri drastice pentru aleșii PSD: ”Nu voi tolera absențe la serviciu. Nu se va mai pleca afară”
Sursa foto: Foto: Facebook
20 Dec 2016   •   13:19

Decizii importante luate de Liviu Dragnea. Șeful PSD și-a anunțat colegii despre măsurile drastice pe care intenționează să le ia.

”Așa cum v-am spus când am semnat listele, am semnat pentru fiecare. Nu voi tolera absențe de la serviciu. Funcția de parlamentar este o funcție publică. 84% din Camera Deputaților și 85% din Senat sunt nume noi. Dar și pentru colegii mai vechi este valabil. Nu va fi un concurs de plecat în străinătate. în schimb de experiență. Nu cred că a spus cineva în această campanie ca să vă voteze ca să plecați în străinătate. Țara este într-o situație extrem de nefericită, milioane de oameni care nu au bani. O țară divizată care are nevoie de creștere economică sustenabilă și de mai mulți bani în buzunarele românilor, care are nevoie de un sistem de sănătate eficient, de un sistem de educațșie performant, de infrastructură, de venituri decente, de pensii mai mari, pentru asta și Guvernul și Parlamentul trebuie să muncească. Nu voi accepta deplasarea niciunui coleg, cel puțin în primele șase luni de zilei. De asemenea, vom mări perioada de lucru săptămânală a Parlamentului. În weekend, veți avea într-adevăr activitate în teritoriu”, a declarat Dragnea în conferința de presă.

"Aşa cum am spus mai demult, mi-am depus demisia în aşa fel încât să am mai puţin cu o zi din acest mandat, pentru că nu vreau ca eu să beneficiez de prevederile legii prin care se stabilesc indemnizaţii speciale pentru parlamentari atunci când ies la pensie. Aş vrea să fie bine înţeles acest semnal de către toţi parlamentarii, în special de parlamentarii noi - o să le spun şi colegilor mei la grupuri - nu voi mai accepta, ca preşedinte al partidului, ca în acest Parlament să se iniţieze sau să se adopte vreun act normativ prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari. Întâi măsuri pentru cei care ne-au ales şi abia la final pentru cei care sunt aleşi", a mai afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că şi la finalul mandatului de deputat care a început marţi îşi va da demisia.

"M-aş fi aşteptat, de asemenea, şi de la cei trei preşedinţi - Raluca Turcan (PNL), Traian Băsescu (PMP) şi Nicuşor Dan (USR) -, care anunţau că fac demersuri să îmi invalideze mandatul să facă astfel de gesturi. Ar fi putut să facă acelaşi lucru şi să arate că nu sunt ipocriţi. Au criticat această lege la vremea respectivă spunând în spate colegilor mei că ei critică pentru că aşa au ordin de la partid, dar ei vor să beneficieze de această lege", a mai susţinut Dragnea.

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close