Antena 3 CNN Actualitate Locale Accident feroviar grav în gara din Galați! O locomotivă a izbit puternic vagonul unui tren de călători | O persoană a murit, alte trei sunt rănite

Accident feroviar grav în gara din Galați! O locomotivă a izbit puternic vagonul unui tren de călători | O persoană a murit, alte trei sunt rănite

Un accident feroviar grav a avut loc în gara din Galați. Potrivit primelor informații, o locomotivă a lovit puternic un vagon al trenului de călători la care trebuia cuplată.

Accident feroviar grav în gara din Galați! O locomotivă a izbit puternic vagonul unui tren de călători | O persoană a murit, alte trei sunt rănite
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    25 Mar 2023   •   20:13

Update 21:48: Potrivit surselor Antena 3 CNN, o femeie în vârstă de 53 de ani, de profesie conductor, care a intrat în stop cardio respirator, a fost dusă la terapie intensivă şi la scurt timp a murit. 

"Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate", a transmis CFR Călători.

Update 21:20: Potrivit CFR, mecanicul de locomotivă are vârsta de 50 ani, cu o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani.

Update 21:00: CFR Călători, reacţie după accidentul feroviar din Gara Galaţi

"CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător.

Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident", a transmis CFR Călători. 

Update 20:45: Ministrul Transporturilor cere anchetă și măsuri rapide, după accidentul feroviar produs în Gara Galaţi

"Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar.

I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete", a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Update 20:30: Potrivit IPJ Galaţi, accidentul feroviar s-ar fi produs după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători din trenul Galați-Buzău

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați", a transmis IPJ Galaţi. 

Accident feroviar grav în gara din Galați! O locomotivă a izbit puternic vagonul unui tren de călători

Accidentul s-a produs sâmbătă seara în gara din Galaţi. Acesta ar fi fost provocat de o manevră greșită realizată pe calea ferată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O locomotivă a lovit un vagon în care se aflau călători. Garnitura implicată în accident este trenul Galați-Buzău.

Din primele informații sunt patru victime, iar două dintre acestea se află în stare gravă.

Se pare că printre victime sunt și angajați ai CFR. Victimele sunt transportate la Spitalul de Urgență Galați.

Echipele de intervenție se află la fața locului. Polițiștii și reprezentanții CFR vor face o anchetă.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close