Antena 3 Actualitate Locale Alertă DSP Dolj. Apă contaminată cu bacterii în peste 50 de localități

Alertă DSP Dolj. Apă contaminată cu bacterii în peste 50 de localități

de Claudia Popovici    |    02 Aug 2021   •   21:41
Alertă DSP Dolj. Apă contaminată cu bacterii în peste 50 de localități
Sursa foto: Pixabay

Peste 50 de localități doljene au rămas fără apă potabilă, iar oamenii au fost sfătuiți să nu bea deloc, după ce la ultimul control s-a descoperit că apa este contaminată cu bacterii periculoase pentru sănătate.

Mai exact, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj au descoperit faptul că apa este contaminată cu bacterii periculoase, dar şi că sunt depăşiri mari ale normelor de nitriţie şi nitraţi din apa care se livrează prin reţeaua de alimentare publică în peste 50 de localităţi doljene.

Oamenii s-au simţit rău după ce au consumat-o

Localnicii care au consumat apa de la robinet au prezentat greață, vărsături şi o stare alterată generală, notează observatornews.ro.

Cei de la DSP au dat amenzi şi avertismente şi au cerut administratorilor reţelelor de distribuție să rezolve de urgenţă această situaţie, mai ales că sudul ţării se confruntă cu temperaturi caniculare record  şi prea puţini localnici îşi permit să cumpere apă îmbuteliată şi să facă teste pentru apa din fâtâni şi din puţurile pe care le deţin.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close