Antena 3 CNN Actualitate Locale Arestări în cazul bătăii dintre poliție și participanții la cortegiul funerar din Târgoviște. Mama fetiței care a murit a fost reținută

Arestări în cazul bătăii dintre poliție și participanții la cortegiul funerar din Târgoviște. Mama fetiței care a murit a fost reținută

S-au facut noi reţineri şi arestări în dosarul bătăii de la Târgovişte, dintre poliţie şi participanţii la înmormântarea fetiţei de 13 ani accidentate mortal pe o trecere de pietoni de un şofer vitezoman.

Arestări în cazul bătăii dintre poliție și participanții la cortegiul funerar din Târgoviște. Mama fetiței care a murit a fost reținută
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    05 Aug 2022   •   12:57

Mama fetei decedate a fost reţinută pentru 24 de ore, dupa ce l-ar fi bătut pe şeful poliţiei. Alţi 5 oameni implicaţi în scandal au fost arestaţi preventiv şi încă 7 au fost reţinuti. 

Astăzi, începând cu ora 8:00, a fost maraton de audieri în dosarul incidentului din Târgoviște dintre poliție și cortegiul funerar.

12 persoane ce urmează a fi audiate au fost ridicate de acasă, la prima oră, cu mandate de aducere la PCA Ploiești. 

3 dintre ei au fost opriți ieri, la ora 12:00, la ieșirea din țară în Vama Nădlac, reținuți pe baza unui mandat de aducere dat "pe loc" prin fax și aduși după 24 de ore de către o dubă a PCA Ploiești, înapoi la Parchet. Toți au calitatea nouă de suspecți. 

Şefi din Poliţia Târgovişte, anchetaţi după bătaia de la înmormântarea fetiţei de 13 ani

Doi şefi din Poliţia Târgovişte şi alţi doi poliţişti cu funcţii de execuţie sunt anchetaţi de IGPR, după scandalul uriaş izbucnit la înmormântarea unei fetiţe.

"Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgoviște, județul Dâmbovița, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. și I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii.

Din cadrul IGPR, la Târgoviște, s-au deplasat specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică.

În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție.

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române din luna iulie.

Momentul în care mascații intervin în forță la înmormântarea unei fetițe de 13 ani, ucisă pe trecerea de pietoni în Târgoviște

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close