Antena 3 Actualitate Locale Așa arată locul impactului cu un stol de păsări care a lovit un avion la aterizare pe aeroportul din Cluj-Napoca

Așa arată locul impactului cu un stol de păsări care a lovit un avion la aterizare pe aeroportul din Cluj-Napoca

de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   20:32

O aeronavă a avut probleme, joi, în timpul aterizării pe aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Zborul A24006, care vendea de la Hurghada (Egipt) a intrat în coliziune cu un stol de păsări. Potrivit unor surse aeroportuare, aterizarea s-a derulat ȋn condiţii de siguranţă.

După aterizare, o echipă tehnică a efectuat verificări amănunţite ale aeronavei.

În imagini (foto galerie), se poate vedea efectul impactului dintre păsările din stol și trenul de aterizare al aparatului.

Chiar dacă viteza de aterizare a unei aeronave de pasageri este mult inferioară celei de croazieră, acest parametru rămâne la valori considerabile, în general de peste 200 de kilometri pe oră, iar impactul, fatal pentru păsări, are, de multe ori, efecte distructive și asupra avionului, mai ales dacă păsările sunt aspirate în motor.

Nu a fost, din fericire, cazul cu avionul care a aterizat, joi, pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Incidentul a dus la întârzierea  cursei A24005 Cluj - Hurghada, dar şi a zborurilor Hurghada - Bucureşti şi Bucureşti - Zanzibar din cursul serii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close