Antena 3 CNN Actualitate Locale Biserică evacuată şi plan roşu de intervenţie activat la Timişoara, după propagarea unui miros înţepător

Biserică evacuată şi plan roşu de intervenţie activat la Timişoara, după propagarea unui miros înţepător

Zeci de persoane s-au autoevacuat astăzi după-amiaza dintr-o biserică din Timișoara, după ce s-a simțit miros puternic și înțepător. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție.

Biserică evacuată şi plan roşu de intervenţie activat la Timişoara, după propagarea unui miros înţepător
Sursa foto: tion.ro
de Ioana Mircea    |    23 Oct 2022   •   19:17

Pompierii au fost solicitați prin apel la 112 să intervină în Timisoara, pe strada Zăvoi, în urma unui miros puternic și înțepător care provoacă tuse, susțin cei de la Inspectoratul de Situații de Urgență Timiș.

Este vorba de o biserică, din care s-au autoevacuat aproximativ 82 de persoane. La nivelul ISU Timiș a fost activat Planul roșu de intervenție.

Au fost trimiși 31 subofițeri și 3 ofițeri, dar și echipajul CBRN (Chimici, Biologici, Radiologici, Nucleari) din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, la fața locului. Totodată, intervin 5 ambulanțe SMURD, 3 autospeciale transport personal și victime multiple, o motocicletă SMURD, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și un microbuz transport persoane.

"Am simțit înainte de începerea slujbei un miros înțepător în biserică. Am evacuat biserica și am anunțat autoritățile. Trebuia să înceapă slujba, erau mulți care trebuiau să vină spre biserică. Nu i-am mai lăsat să intre, unii au stat în stradă, alții în curte", a declarat Moise Vrăjitor, pastorul bisericii.

„Până în acest moment, nici o persoană nu a necesitat îngrijiri medicale”, transmite ISU. Echipajul CBRN face măsurători în zonă, potrivit Mediafax.

UPDATE 08:08

În urma măsurătorilor CBRN efectuate la biserica din Timișoara unde s-a simțit un miros puternic și înțepător nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor normale, susțin reprezentanții ISU Timiș. Planul roșu a fost dezactivat.

„Până în momentul de față, în urma măsurătorilor CBRN nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor normale”, a transmis duminică seara IST Timiș, care a anunțat că Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

Pompierii au fost solicitați prin apel la 112 să intervină în Timisoara, pe strada Zăvoi, în urma unui miros puternic și înțepător care provoacă tuse.

Este vorba de o biserică, din care s-au autoevacuat aproximativ 82 de persoane.

La nivelul ISU Timiș a fost activat Planul roșu de intervenție și mai multe echipaje de intervenție, inclusiv CRBN, au fost trimise la fața locului.


 

×
Subiecte în articol: Timișoara
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close