Antena 3 CNN Actualitate Locale Criminalul de la Timişoara a fost arestat. Va fi cercetat de după gratii pentru omor calificat

Criminalul de la Timişoara a fost arestat. Va fi cercetat de după gratii pentru omor calificat

Bărbatul de 38 de ani, suspectat că a ucis doi bătrâni din Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei judecătorilor de la Tribunalul Timiş. Acesta este acuzat de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Criminalul de la Timişoara a fost arestat. Va fi cercetat de după gratii pentru omor calificat
de Alexandra Dima    |    30 Iun 2023   •   20:13

În urma audierilor de vineri, care au durat mai multe ore, judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a bărbatului de 38 de ani care a omorât doi bătrâni, de 75 şi 78 de ani, cu scopul de a-i tâlhări. Acuzaţia principală care i se aduce este omor calificat.

De asemenea, bărbatul urmează să fie supus şi unei expertize psihiatrice.

”În fapt, s-a reţinut că, în data 27 iunie 2023, în jurul orei 22:48, după ce ar fi intrat în apartamentul victimelor situat în Piaţa Ţepeş Vodă din municipiul Timişoara, cu acceptul acestora, cu scopul obţinerii unei sume de bani cu titlu de împrumut, pe fondul refuzului şi a stării psiho – fizice determinată de consumul de droguri, inculpatul ar fi lovit victimele – soţ şi soţie, pentru asigurarea posibilităţii de a sustrage sume de bani şi bunuri din apartament. În contextul în care a constatat că fusese iniţiat un apel video de pe telefonul victimelor şi există posibilitatea identificării sale, inculpatul ar fi procedat la uciderea victimelor cu un cuţit luat din mobila de bucătărie din casă, după care, prin folosirea cuţitului în scop de ameninţare, şi-a asigurat scăparea şi fuga de la locul faptei, în prezenţa unor martori, având asupra sa suma de bani şi două terminale mobile luate din apartamentul victimelor, inculpatul fiind identificat şi prins ulterior de organele de urmărire penală, în data de 29 iunie 2023, pe raza municipiul Timişoara”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Citeşte şi: Dezvăluiri în cazul dublei crime de la Timișoara. Ucigașul a recunoscut că era drogat când le-a luat viața celor doi bătrâni

 

Vineri, politiştii au prezentat filmul prinderii ucigaşului şi au dezvăluit noi detalii din operaţiunea contra cronometru desfăşurată la Timişoara vreme de două zile pentru capturarea bărbatului care a ucis cu sânge rece doi bătrâni în locuinţa lor din vecinătatea Tribunalului, în plin centrul oraşului, marţi seara.

Ofiterii de la Investigaţii Criminale au reuşit să-l identifice pe agresorul fugar încă din prima zi de după atac, iar în următoarele 24 de ore să-l captureze.

Au fost vizionate o mulţime de imagini video de pe camerele de supraveghere din oraş pentru a reface traseul ucigaşului şi au fost analizate probe, s-au făcut scotociri şi s-au audiat mai multe persoane.

×
Subiecte în articol: Timișoara
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close