Antena 3 CNN Actualitate Locale Exclusiv! Reacţia prefectului din Bihor despre persoanele care ar fi trebuit să fie izolate la domiciliu: ''Erau plecate la cumpărături!''

Exclusiv! Reacţia prefectului din Bihor despre persoanele care ar fi trebuit să fie izolate la domiciliu: ''Erau plecate la cumpărături!''

Măsura izolării la domiciliu, a unor persoane sosite de curând din Italia, pare a fi complet ineficieintă. Cel puţin la Bihor, unde câţiva aşa zişi izolaţi nu au fost găsiţi acasă. S-a întâmplat azi când, echipele mixte formate din inspectorii DSP şi poliţisti au controlat locaţiile unde se află persoane pentru care autorităţile au decis izolarea la domiciliu.

Exclusiv! Reacţia prefectului din Bihor despre persoanele care ar fi trebuit să fie izolate la domiciliu: ''Erau plecate la cumpărături!''
Sursa foto: Antena 3
28 Feb 2020   •   18:20

Dumitru Ţiplea, prefectul judeţului Bihor, a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vobit despre persoanele care ar fi trebuit să fie izolate la domiciliu.

Prefectul a explicat că persoanele nu au fost de găsit de către autorităţi, deoarece erau plecate la cumpărături şi ''cineva trebuie să facă aprovizionarea''.

''În Bihor avem în izolare, 180 de persoane până în acest moment. În cursul zilei de ieri şi astăzi, echipele DSP şi IPJ au făcut verificări la domicilu. Din 30 de adrese verificate, o adresă nu era corectă şi la a doua adresă, nu s-au găsit persoanele acasă. Erau ieşite la cumpărături, sau în altă parte. Verificările se fac zilnic, telefonic. Am reuşit ieri şi astăzi să verificăm fizic, 30 de adrese, din care o adresă nu era corectă şi la două adrese nu s-au găsit persoanele acasă şi s-a revenit ieri şi astăzi. Au fost găsite seara. Erau plecate la cumpături. Cineva trebuie să facă apovizionarea, iar măsurile care s-au dispus, o perspană poate să iasă şi să facă cumpăturile'', a explicat prefectul.

Ministrul Sănătății a declarat pe 25 februarie, că nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform art. 352 din Codul Penal.

Declaraţia a fost făcută de Victor Costache în urma unei videoconferințe de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București, cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

Exclusiv! Reacţia prefectului din Bihor despre persoanele care ar fi trebuit să fie izolate la domiciliu: Erau plecate la cumpărături!

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close