Antena 3 CNN Actualitate Locale O fetiță din Iași a murit după ce mama ei a spălat-o pe păr cu un insecticid pentru animale

O fetiță din Iași a murit după ce mama ei a spălat-o pe păr cu un insecticid pentru animale

O fetiță din comuna ieșeană Golești, care se afla în comă la spital, după ce a fost spălată cu un insecticid pentru animale, a murit. Micuţa avea trei ani.

O fetiță din Iași a murit după ce mama ei a spălat-o pe păr cu un insecticid pentru animale
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2024   •   19:45

Fetiţa a ajuns la spital acum o lună, împreună cu sora ei de patru ani. Ambele se intoxicaseră cu o susbstanță extrem de toxică.

Fetița cea mică fusese și spălată cu aceeași substanță. Starea ei a fost critică încă de la început, în timp ce sora mai mare s-a recuperat în câteva zile. 

Mama fetelor, care până acum era cercetată pentru vătămare corporală din culpă, va fi acuzată de ucidere din culpă.

Tragediile de acest gen subliniază importanța informării și educației cu privire la utilizarea responsabilă a substanțelor chimice în gospodărie, pentru a proteja sănătatea și siguranța copiilor și a întregii comunități.

Medicii fac apel la părinți să nu-și mai spele copiii cu substanțe toxice

Substanțele chimice folosite în gospodării pentru eliminarea păduchilor la animale nu trebuie folosite și la oameni!

Pediculoza, afecțiunea dermatologică pe care o provoacă păduchii la om, se tratează medical, cu produse din farmacie.

"Din luna decembrie şi până în prezent, la Spitalul de Copii au fost internaţi 11 copii cu intoxicaţie cu substanţă organofosforată. Facem un apel către toţi părinţii: Diozinon, această substanţă organofosforată, este extrem de nocivă, toxică, putând determina decesul copiilor şi al părinţilor.
Ca urmare, insistăm să nu se mai utilizeze substanţe de tip farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi, pentru Ziarul de Iaşi.
 


 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close