Antena 3 Actualitate Locale Incendiu de proporții în zona Cornereva. A afectat circa 40 de hectare

Incendiu de proporții în zona Cornereva. A afectat circa 40 de hectare

30 Oct 2019   •   17:43
Incendiu de proporții în zona Cornereva. A afectat circa 40 de hectare
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

 Incendiul din zona Cornereva a fost declarat lichidat, miercuri după-amiaza, de către pompieri.

"Incendiul a fost declarat lichidat, după ora 16,00. Suprafaţa afectată nu s-a extins faţă de ziua anterioară. Pe parcursul zilei s-a acţionat pentru stingerea unor buturugi care încă fumegau. Forţele de intervenţie profesioniste se retrag în raioanele de bază", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Semenic" al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

În zona Cornereva, mai precis zona Dobraia, inclusiv pe Vârful Arjana, vineri, 25 octombrie, a izbucnit un incendiu pentru stingerea căruia, zilnic, au acţionat zeci de persoane: pompieri militari, personal silvic şi rangeri, pe suprafeţe care sunt în administrarea mai multor instituţii, respectiv Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei şi Primăria Cornereva.

Cauza probabilă o reprezintă utilizarea focului în spaţiu deschis. Incendiul a afectat circa 40 de hectare, în majoritate păşuni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close