Antena 3 CNN Actualitate Locale Lider interlop, condamnat pentru că a plănuit asasinarea unui jurnalist din Timișoara

Lider interlop, condamnat pentru că a plănuit asasinarea unui jurnalist din Timișoara

Liderul interlop, Lucian Boncu, a fost trimis astăzi în judecată de DIICOT fiind acuzat că a plănuit asasinarea jurnalistului Dragoș Boța, redactorul șef al unei publicații online din Timișoara.

Lider interlop, condamnat pentru că a plănuit asasinarea unui jurnalist din Timișoara
Sursa foto: pressalert.ro.
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2022   •   19:55

Lucian Boncu a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de „încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor” și „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” pentru că ar fi încercat să îl asasineze pe jurnalistul Dragoș Boța.

Pe pistolul cu care ar fi urmat să fie executat jurnalistul a fost predat DIICOT de către Nicolae Gavrilă, cel care s-a ocupat de racolarea celor doi bărbați care urmau să execute atacul, atunci când a depus un denunț despre cele întâmplate, au fost descoperite ADN-urile mai multor persoane, inclusiv cel al lui Lucian Boncu.

În timpul procesului, Lucian Boncu a negat toate acuzațiile, dând ultima declarație în acest dosar.

„Îl știu pe domnul Boța, dar nu îl cunosc, în schimb de șase ani m-a hărțuit sistematic prin articolele de presă, articole cu caracter defăimător. Erau un fel de provocări din partea acestuia. Niciodată nu i-am spus lui Gavrilă să meargă să-l urmărească pe jurnalist. Singurul lucru pe care mi l-a spus Gavrilă a fost că are pe cineva la IPJ (Poliția Timiș, n.a.), purtător de cuvânt, și o să vorbească cu jurnalistul să-l tempereze. Nu îmi explic ADN-ul meu pe armă.”, a declarat Boncu, în timpul audierilor.

Tribunalul Timiș a decis astăzi că Lucian Boncu este vinovat de săvârșirea ambelor infracțiuni. El a fost condamnat la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor” și la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „nerespectare a regimului armelor și munițiilor”, potrivit pressalert.ro.

×
Subiecte în articol: interlop asasinare Timișoara
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close