Antena 3 CNN Actualitate Locale Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara se teme de incendiu şi a cerut o autospecială care să stea în curtea unităţii

Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara se teme de incendiu şi a cerut o autospecială care să stea în curtea unităţii

Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Cristian Oancea, face un anunţ îngrijorător: el spune că se teme să nu izbucnească un incendiu la spital, asemănător cu cel recent de la Constanţa. 

Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara se teme de incendiu şi a cerut o autospecială care să stea în curtea unităţii
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Oct 2021   •   08:39

Din acest motiv, a trimis o solicitare la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să primescă o Ambulanţă care să stea în permamenţă în curtea spitalului.

În plus, medicul susţine că nu mai are medicamente decât pentru câteva zile şi cere ajutor.

E vorba de medicamente destinate bolnavilor de COVID, iar acestea mai ajung doar pentru o săptămână de tratament.

În urmă cu câteva săptămâni, acelaşi spital anunţa că este nevoit să-şi transforme parterul clădirii în zonă roşie, ca să aranjeze paturi pentru boanvii care au nevoie de suport respirator.

Managerul cere ajutor şi pentru lipsa medicamentelor

Astfel, de la 13 paturi s-a ajuns la 34, ceea ce înseamnă că a crescut şi capacitatea, şi numărul de paturi de oxigen. Cel mai probabil, din acest motiv, managerul unităţii medicale se teme acum de un incendiu.

Din acest motiv, el a cerut o Autospecială de permanenţă în curtea spitalului.

O astfel de solicitare ca a managerului Cristian Oancea nu s-a mai întâlnit până acum, astfel că rămâne de văzut dacă ISU o poate îndeplini.

Bolnavi cu tuburi de oxigen scoşi în stradă şi oameni resuscitaţi în curte, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa

Mai mulţi pacienţi au fost scoşi cu tuburile de oxigen pe faţă în stradă, pentru a scăpa din incendiul care a cuprins, vineri, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa.

Un bolnav chiar a fost resuscitat în curtea spitalului, iar alţii au fost transferaţi în maşinile pompierilor sau transferaţi la alte spitale.

Mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi pe geam de pompieri, iar autorităţile fac tot ce e posibil pentru a scoate oamenii de acolo pe picioarele lor.

Alţi pacienţi sunt aduşi pe medici sau infirmiere pe targă, alţii sunt în scaunul cu rotile.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa. Nouă oameni au murit

A fost incendiu, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa.

A fost activat Planul Roşu de intervenţie, dar și Planul Alb de intervenţie specific unităţilor sanitare.

Focul s-a manifestat la secția de Terapie Intensivă, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. 

×
Subiecte în articol: Timisoara incendiu spital cristian oancea
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close