Antena 3 CNN Actualitate Locale Misiune contratimp în Munții Măcin. O femeie a fost coborâtă pe o targă specială

Misiune contratimp în Munții Măcin. O femeie a fost coborâtă pe o targă specială

O femeie de 54 de ani din București s-a accidentat astăzi în Munții Măcinului. Aceasta a fost transportată cu ajutorul unei tărgi speciale.

Misiune contratimp în Munții Măcin. O femeie a fost coborâtă pe o targă specială
Sursa foto: Facebook/ SMURD
de Ioana Mircea    |    01 Iun 2023   •   23:23

O turistă de 54 de ani din București, care s-a accidentat azi, în Munții Măcinului, a fost identificată de pompierii militari după aproximativ două ore de la apelul la 112. Femeia a fost transportată cu o targă specială până în locul în care a fost preluată de ambulanță.

"În jurul orelor 18:30, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta al județului Tulcea era anunțat despre faptul că pe o potecă a Munților Măcinului, o persoană a s-a accidentat la picior și nu mai poate continua deplasarea.

Către locul indicat cu ajutorul localizării GSP a telefonului persoanei care a apelat sistemul unic de urgență a plecat un echipaj format din 5 subofițeri cu o autospecială de primă intervenție, iar după aproximativ 2 ore salvatorii au identificat grupul de turiști și victima ce avea nevoie de îngrijiri medicale", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea.

Citește și: Țara care interzice drumețiile solitare pe tot teritoriul. De ce a fost luată măsura drastică

În urma accidentului, femeia s-a ales cu un traumatism la nivelul membrului inferior stâng, iar acesta a fost imobilizat.

Pompierii militari susțin că misiunea a fost una contratimp deoarece locația GPS transmisă de apelant a fost una eronată din cauza lipsei de semnal din zonă, iar salvatorii au făcut eforturi de a localiza grupul de turiști, mai ales că era esențial de a găsi persoana vătămată înainte de căderea nopții. Turista este din municipiul București și are 54 de ani, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: muntii macin accident
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close