Antena 3 CNN Actualitate Locale Navetiştii care circulă cu microbuzul din Prahova, revoltaţi că trebuie să plătească 10 lei pentru o cursă de 13 km: "Unde este logica? Cine a făcut aceste socoteli și în baza la ce?"

Navetiştii care circulă cu microbuzul din Prahova, revoltaţi că trebuie să plătească 10 lei pentru o cursă de 13 km: "Unde este logica? Cine a făcut aceste socoteli și în baza la ce?"

Oamenii care circulă pe rutele Ploiești Vest – Stăncești, Cocorăștii Colț și Bujoreanca (Dâmbovița) se plâng de faptul că trebuie să plătească 10 lei pentru o cursă de doar de 13 kilometri.

Navetiştii care circulă cu microbuzul din Prahova, revoltaţi că trebuie să plătească 10 lei pentru o cursă de 13 km: "Unde este logica? Cine a făcut aceste socoteli și în baza la ce?"
Sursa foto: observatorulph.ro
de Georgiana Adam    |    20 Sep 2022   •   12:57

Navetiştii susțin că au ajuns să plătească un tarif unic de 10 lei, chiar dacă merg din Ploiești până la Stăncești (13 km), Cocorăști Colț (16 km) sau Bujoreanca (30 km).

Şoferii societății de transport care efectuează curse pe ruta Ploiești Vest – Buftea-București le-au transmis oamenilor că scumpirea biletelor s-a făcut din cauza scumpirii carburanților și a pieselor de schimb, chiar dacă prețul acestora s-a stabilizat, iar Guvernul a anunțat în ședința de luni, 19 septembrie, prelungirea compensării de 50 de bani a prețului la pompă până la 31 decembrie, scriu jurnaliştii de la observatorulph.ro

„Problema începe cam așa: Duminică am plecat la serviciu cu microbuzul care circulă pe ruta București-Buftea-Ploiești Vest. Mă urc în microbuz de la stația Cocorăștii Colt Prahova și plătesc 7 lei până la Ploiești.

Bineînțeles că pe ruta asta nu se dă niciodată bilet de transport. Luni dimineață, surpriză!

Mă urc în microbuz, dau șoferului 7 lei și dintr-o dată acesta îmi spune că de azi biletul costă 10 lei.

Îi spun că ieri am mers cu el cu 7 lei și azi cu 10 lei, adică s-a scumpit cu aproape 50% peste noapte și ca să-mi închidă gura îmi arată noua listă de prețuri.

Mă uit mai bine și vad următoarele Ploiești – Stăncești – 10 lei, mai exact 13km de Ploiești. Apoi Ploiești – Cocorăști Colț, adică 17 km de Ploiești – 10 lei. Apoi văd că tot cu 10 lei mergi de la Ploiești până la Bujoreanca – 30km .

Întrebarea mea este: De la Ploiești până la Stăncești s-au scumpit combustibilul și piesele și de la Stăncești până la Bujoreanca sunt gratis? Ca nu înțeleg de ce pentru 13 km plătesc 10 lei și tot pe acest traseu, dar la 30 km de Ploiești, la Bujoreanca, plătesc tot 10 lei?

Unde este logica? Cine a făcut aceste socoteli și în baza la ce? Dacă merg 15 km dau 10 lei dacă merg 30 km cu aceeași firmă dau tot 10 lei" a povestit unul dintre oamenii care circulă zilnic cu microbuzul.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close