Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat. Comuna din România care riscă să devină focar de COVID-19

”Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat. Comuna din România care riscă să devină focar de COVID-19

Primarul comunei Măureni, Brian Filimon, a făcut un apel disperat, după ce în localitate a murit o femeie care ar fi fost infectată cu noul COVID-19.

”Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat. Comuna din România care riscă să devină focar de COVID-19
Sursa foto: expressdebanat.ro
13 Apr 2020   •   11:18

Femeia, preoteasă și asistentă medicală în comuna Măureni, a fost confirmată post-mortem cu coronavirus și a fost deja înmormântată, dar la nivelul localității, autoritățile județene nu au dispus nicio măsură.

”Am fost obligați să o îngropăm în 24 de ore. Ne-am luptat cu morile de vânt. Nu mă gândeam că voi găsi așa un sistem bolnav, mai ales în județul nostru. E jale ce se întâmplă! Dacă asistenta, preoteasa noastră, avea coronavirus, atunci nu intră comuna într-o anchetă epidemiliogică?!

Eu, ca primar, nu am primit niciun telefon din partea vreunei instituții pentru a ne izola, pentru a lua ceva măsuri. Singurele persoane izolate sunt soțul și cei doi copii. Soțul, neanunțat fiind că ar fi fost confirmată cu COVID, venise la Reșița să ridice trupul neînsuflețit al soției sale. Atunci i s-a spus că soția sa avea coronavirus”, susține primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin.

Edilul precum și întreaga familie a asistentei medicale, se îndoiesc de faptul că femeia chiar ar fi fost infectată cu COVID-19. Și asta pentru că nimeni altcineva din comună nu e bolnav. Mai mult, persoana suspecată la un moment dat de infectare cu COVID, contact direct al asistentei, a primit rezultat negativ, potrivit expressdebanat.ro.

Pentru că, oficial, asistenta medicală fusese infectată cu COVID-19, ea a fost înmormântată în condiții speciale. Speciale prin restricțiile impuse de starea de urgență, dar și datorită primarului Brian Filimon și oamenilor din comună. Ultimul drum al asistentei a fost presărat cu flori. Întreaga comună și-a luat rămas bun de la preoteasă apaludând contergiul funerar care a trecut pe drumul spre cimitir. 

”A fost dureros, sfâșietor. Câte doi membri din fiecare familie au ieșit la poartă, la distanță adecvată unul de celălalt, cu declarații în mână, pentru a putea respecta măsurile din Ordonanțele militare. Cortegiul a fost primit cu aplauze, s-au aruncat flori și s-a cântat Hristos a Înviat. Atât am putut face noi pentru tanti Corina, așa au înțeles oamenii din Măureni să-și ia adio de la un om extraordinar”, a mai declarat Brian Filimon. 

×
Subiecte în articol: coronavirus România
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close