Antena 3 CNN Actualitate Locale Salvamont, intervenţie de urgenţă pe creasta Giumalău din Suceava. O turistă este blocată de două ore

Salvamont, intervenţie de urgenţă pe creasta Giumalău din Suceava. O turistă este blocată de două ore

Intervenţie de urgenţă pe creasta muntelui Giumalău, Suceava, acolo unde o turistă a rămas blocată. Vântul foarte puternic îngreunează misiunea de salvare a salvamontiştilor.

Salvamont, intervenţie de urgenţă pe creasta Giumalău din Suceava. O turistă este blocată de două ore
Sursa foto: Facebook Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont
de Claudia Popovici    |    06 Feb 2022   •   17:34

Două echipe ale Salvamont Suceava încearcă să ajungă la o turistă care a rămas blocată pe creasta Giumalău

Echipele de salvare au plecat din puncte diferite, însă salvamontiștii înaintează foarte greu din cauza vântului puternic.

Rafalele depășesc viteza de 100 de km/h și viscolesc zăpada, reducând vizibilitatea până aproape de zero. Tot din cauza vântului, una dintre echipele de salvamontiști nu mai poate fi contactată de la bază.

„Două echipe de prim răspuns, una pe versantul N și una pe versantul S, din cadrul Salvamont Suceava se deplasează în acest moment în masivul Giumalău pentru recuperarea unei turiste care se află singură pe creasta Giumalău.

Aceasta nu mai poate continua din cauza vântului foarte puternic și vizibilitate aproape de zero”, au anunțat reprezentanții Salvamont Suceava.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Femeia este blocată pe creasta montană de aproximativ două ore. Potrivit salvamontiștilor, turista este la adăpost de vânt și, prin telefon, i s-a recomandat să facă gimnastică pentru a se încălzi.

Misiunea de salvare ar trebuie să se încheie în câteva ore.

×
Subiecte în articol: Giumalău Suceava creastă montana
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close