Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânără bătută de un taximetrist din Braşov, după o ceartă pe teme politice. Judecătorii i-au dat o lecţie şi i-au dublat amenda

Tânără bătută de un taximetrist din Braşov, după o ceartă pe teme politice. Judecătorii i-au dat o lecţie şi i-au dublat amenda

O banală cursă cu taxiul a devenit un coșmar pentru o tânără din Braşov. După o discuție aprinsă pe teme politice, taximetristul a luat-o pe femeie la bătaie.

Tânără bătută de un taximetrist din Braşov, după o ceartă pe teme politice. Judecătorii i-au dat o lecţie şi i-au dublat amenda
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    29 Mar 2023   •   08:48

I s-a întâmplat unei tinere, în vârstă de 28 de ani, din Braşov, care a apelat la serviciile unui taximetrist pentru a-și duce mama la un hotel din oraș.

Pe drum, șoferul de taxi, în vârstă de 68 de ani, a intrat în vorbă cu cele două cliente ale sale abordând teme politice. De aici până la un adevărat scandal a mai fost doar un pas. 

Din cauza diferenţelor de opinii tânăra şi taximetristul au început să se certe, iar la finalul cursei aceasta a trântit portiera mașinii, gest care l-a scos din minți pe bărbat.

Furios, acesta a coborât din maşină pentru a-i cere socoteală tinerei, dar totul s-a sfârşit cu o încăierare.

Practic, individul a înjurat-o apoi a lovit-o cu piciorul în gambă și cu pumnul în față, bătaia fiind oprită de un martor din parcarea hotelului care asistase la întreaga scenă, notează ziare.com.

În urma altercației, tânăra s-a ales cu un dinte spart şi a depus imediat plângere la Poliţie împotriva taximetristului.

Cazul a ajuns în instanţă, acolo unde bărbatul a încercat să se apere spunând că, de fapt, a fost provocat de cele două femei încă de la începutul cursei şi că a fost nevoit să le aștepte zece minute, în condițiile în care parcase mașina într-un loc interzis. 

Cu toate astea el a fost găsit vinovat pentru purtare abuzivă şi condamnat să plătească o amendă penală de 1.800 de lei.

Însă, instanța de apel a vrut să-i mai ofere bărbatului o lecție.

Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au considerat că la vârsta de 68 de ani, cât avea taximetristul la data săvârșirii faptei, este de așteptat ca o persoană ”să fi atins un nivel ridicat în dezvoltarea emoțională, care să îi permită un control ridicat asupra propriilor emoții, și să fi dobândit abilitatea de a identifica cu ușurință soluții de evitare și aplanare a conflictelor”, se arată în motivarea instanței.

Într-un final judecătorii Curții de Apel Brașov au decis dublarea amenzii dată de prima instanță, la suma de 3.600 de lei. 

×
Subiecte în articol: taximetrist bătut femeie Brașov
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close