Antena 3 CNN Actualitate Locale Universitatea din România care le permite studenților să folosească inteligența artificială pentru realizarea proiectelor. Care sunt condițiile

Universitatea din România care le permite studenților să folosească inteligența artificială pentru realizarea proiectelor. Care sunt condițiile

Universitatea Politehnica din Timișoara a luat decizia de a le permite studenților să consulte inteligența artificială pentru realizarea proiectelor științifice, însă cu anumite condiții.

Universitatea din România care le permite studenților să folosească inteligența artificială pentru realizarea proiectelor. Care sunt condițiile
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2023   •   21:58

Studenții Universității Politehnica din Timișoara pot apela la inteligența artificială pentru a-și realiza proiectele, fiind o decizie votată chiar de Senatul Universității.

Decizia are în vedere aducerea la cunoștința studenților un set de recomandări în ceea ce privește utilizarea uneltelor de inteligență artificială, în generarea de conținut științific.

Politehnica Timișoara este una dintre primele universități din România care reglementează folosirea instrumentelor inteligenței artificiale.

Deși au undă verde să folosească inteligența artificială, studenții vor fi nevoiți să dea explicații pentru informațiile selectate și nu vor avea voie să-și asume conținutul care nu le aparține.

Citește și: Descoperire macabră în râul Siret, după ce un bărbat care se afla la pescuit a scos la mal un cadavru uman

De asemenea, cei care nu-și asumă utilizarea inteligenței artificiale, riscă să fie exmatriculați, pentru că se consideră că au încălcat etica instituției.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close