Antena 3 CNN Actualitate Locale Decizie incredibilă la Universitatea Babeș Bolyai. Conducerea a anunțat că doar studenții vaccinați vor putea sta peste vară în cămine

Decizie incredibilă la Universitatea Babeș Bolyai. Conducerea a anunțat că doar studenții vaccinați vor putea sta peste vară în cămine

Una dintre cele mai prestigioase universități din țară a luat o hotărâre drastică. Universitatea Babes Bolyai a hotărât în Consiliul de Administratie ca pe perioada verii, doar studenții vaccinaţi să aibă acces în căminele universității.

Decizie incredibilă la Universitatea Babeș Bolyai. Conducerea a anunțat că doar studenții vaccinați vor putea sta peste vară în cămine
Sursa foto: Universitatea Babeş-Bolyai/Facebook
de Bianca Timșa    |    16 Iun 2021   •   22:45

Aceasta hotărâre a împărțit studenţii în două tabere. În timp ce unii sunt de acord cu decizia, alții spun că dacă nu va fi anulată această măsură vor da universitatea în judecată.

 Prin această decizie, conducerea vrea să elimine apariția unor focare.

În căminele Universităţii Babes Bolyai sunt anual în jur de 6.000 de studenți. Dintre aceștia, pe timp de vara rămân aproximativ 700 de studenți. Acum toţi vor trebui să aibă adeverința de vaccinare pentru a locui în continuare în acestea.

Însa aceasta decizie i-au împărțiți pe studenți în două tabere. Cei pro şi cei contra vaccinare.

Spre exemplu, o tânără refuză să se vaccineze şi spune că toţi cei care sunt de partea ei vor da în judecată universitatea dacă nu se va renunța la idee.

Conducerea universității spune că vineri va avea loc încă o ședință în care se va stabili ce se va întampla cu cei care nu vor să se vaccineze şi daca vor merge pe aceeaşi idee şi din toamnă.

 În cazurile excepționate, pentru persoanele care nu se pot vaccina din diferite motive medicale, se va găsi o metodă alternativă de cazare prin păstrarea câtorva camere izolate și testare periodică.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close