Antena 3 CNN Actualitate Lovitură în dosarul Colectiv: Victimele cer introducerea în proces a statului român

Lovitură în dosarul Colectiv: Victimele cer introducerea în proces a statului român

Lovitură în dosarul Colectiv: Victimele cer introducerea în proces a statului român
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2017   •   14:19

Părțile vătămate în dosarul Colectiv cer introducerea în cauză a statului român și a Ministerului Sănătății pentru proasta organizare, dar și pentru că multe dintre victime au decedat din ordinul Ministerului Sănătății.

Dosarul Colectiv, în care cei trei patroni ai clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - sunt acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a fost trimis în instanţă de Parchetul General pe 28 aprilie 2016, iar timp de aproape 10 luni procesul s-a desfăşurat în camera preliminară.

În rechizitoriul întocmit de Parchetul General se arată că patronii Colectiv "au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, în condiţiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecinţa producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015".  

Decontarea tratamentelor, prelungită prin OUG încă doi ani

În cursul zilei de marți, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi OUG 74/2016 prin care se prelungeşte cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor victimelor tragediei din clubul Colectiv, care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate. 

Potrivit OUG 74/2016, Guvernul prelungeşte cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv, care se tratează în străinătate. 

Potrivit actului normativ, se aprobă plata, din bugetul Ministerului Sănătăţii, pentru cheltuielile aferente tratamentului pentru victimele tragediei, care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România şi din străinătate. 

"Sunt exceptate de la plată cheltuielile care se decontează din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, precum şi cele din donaţii sau sponsorizări", se mai arată în ordonanţă. 

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close