Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode, despre cazul din Bolintin Vale: "Câteodată, polițiștii sunt în cârdășie cu infractorii"

Lucian Bode, despre cazul din Bolintin Vale: "Câteodată, polițiștii sunt în cârdășie cu infractorii"

Tragedia din Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul din sistem, spune ministrul de Interne. Lucian Bode sustine că, în acest caz, putem vorbi despre o cârdăşie între poliţişti şi infractori.

Lucian Bode, despre cazul din Bolintin Vale: "Câteodată, polițiștii sunt în cârdășie cu infractorii"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2022   •   12:56

Lucian Bode a susţinut luni o confernţă de presă unde a adus lămuri cu privire la scandalul uriaş din judeţul Giurgiu.

Tragedia din Bolintin Vale, județul Giurgiu, în care un șofer de microbuz a fost ucis, iar oamenii au protestat, pentru că astfel de cazuri au loc des, "scoate la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat", spune Lucian Bode, care vorbește despre o „cârdășie cu infractorii” a oamenilor legii

Un om a fost ucis, iar apoi oamenii au protestat, pentru că nu se iau măsuri în oraș, în vreme ce astfel de cazuri sunt tot mai dese.

"În ceea ce privește tragedia, pentru că un om a murit și vorbim de o tragedie, săptămâna trecută, în orașul Bolintin Vale. Această tragedie a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani: resurse umane insuficiente, câteodată s-au dovedit slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală și câteodată în cârdășie cu infractorii de la nivel local", admite Lucian Bode.

El a spus că în Bolintin Vale, dintr-o comunitate cu aproape 15.000 de locuitori, doar aproximativ 15% reprezintă populația activă.

"Avem sute de comunități în România de această, din 15 - 20.000 de locuitori, din care 2.000 – 3.000 reprezintă populația activă. Ceilalți nu sunt nici șomeri, nici nu înregistrează alte venituri și ne punem întrebarea evident din ce trăiesc. Și avem și răspunsul de unde aceste cifre alarmante pe zona infracționalității, a furturilor și așa mai departe", a mai spus Bode.

Ministrul a afirmat că a dispus măsuri care au dus la finalizarea, fără incidente, a protestului de la Bolentin Vale încă din seara zilei de miercuri. De asemenea, a mai spus că noua echipă de conducere de la Inspectoratul de Poliție al județului Giurgiu trebuie să își facă propria evaluare și să propună un plan de acțiune.

De asemenea, la nivelul Poliției Române și al Jandarmeriei Române se continuă inventarierea tuturor problemelor de la nivelul orașului Bolintin Vale, iar la finalul acestui proces cele două echipe au obligația să vină să prezinte și să propună la MAI un plan de măsuri.

Totodată, ministrul de Interne a dispus șefului Poliției Române să realizeze de urgență o evaluare managerială la nivelul fiecărui inspectorat județean de poliție, care să vizeze identificarea tuturor problemelor care pot conduce la situații similare celei de la Giurgiu.

Forțe din Poliție și Jandarmerie au asigurat, miercurea trecută, siguranța în Bolintin Vale, județul Giurgiu, după ce un șofer de microbuz a fost lovit cu piatra în cap și a murit la spital, în urma unui scandal izbucnit pe stradă.l

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close