Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: 'Decizia CCR este un îndemn la anarhie'

Ludovic Orban: 'Decizia CCR este un îndemn la anarhie'

Premierul Ludovic Orban condamnă deciziile Curții Constituționale Române despre care afirmă că sunt de partea celor care încalcă legea și au un „vădit caracter politic”. CCR a admis miercuri că amenzile pentru nerespectarea stării de urgență, precum și abrogarea pensiilor speciale sunt neconstituționale.

Ludovic Orban: 'Decizia CCR este un îndemn la anarhie'
Sursa foto: Gov.ro
de M.T.    |    06 Mai 2020   •   20:15

Premierul afirmă că decizia privind neconstituționalitatea amenzilor date în starea de urgență este „luată în favoarea minorității care încalcă legea și nesocotește majoritatea zdrobitoare a cetățenilor români, peste 98%, care respectă legea și s-au comportat responsabil” în această perioadă.

„Ca și în alte decizii luate de actuala CCR în perioada lui Dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, celor care încalcă regulile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respectat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență. Practic, prin această decizie, Guvernul, autoritățile, sunt împiedicate să apere sănătatea și viața românilor. Prin această decizie, se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da nicio amendă. E o decizie care mă șochează, care are un vădit caracter politic și se situează pe linia deciziilor luate în favoarea minorității care încalcă legea.”, a spus Ludovic Orban.

„Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”, declară premierul. El afirmă că se caută o nouă formă prin care vor putea fi date în continuare amenzi, până pe 15 mai când starea de urgență devine stare de alertă. 

Orban susține că deciziile CCR favorizează anumite categorii și amintește de legea pensiilor speciale.

„Din păcate, acest nou demers, de a încerca să punem ordine în sistemul de pensii a fost zădărnicit de o Curte Constituțională care conține oameni care n-ar trebui să aibă dreptul să judece astfel de sesizări. Pentru că ei înșiși sunt beneficiari de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese.”, afirmă Orban.

„Timpul va dovedi cine are dreptate. Noi suntem preocupati de combaterea răspândirii virusului, de apărarea vieții românilor, de implementarea graduală a măsurilor de relaxare.”, a continuat premierul.

Premierul a vorbit și despre continuarea plății șomajului tehnic.

„Se va continua plata șomajului tehnic până la 1 iunie. După această dată, șomajul va fi acordat doar pentru domeniile economice în care va continua să existe restricții. Se vor implementa măsuri active pentru readucerea în activitate a angajaților”, confirmă premierul.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close