Antena 3 CNN Actualitate MAE a emis o atenționare de călătorie în Bulgaria, cod galben de ploi și ninsoare

MAE a emis o atenționare de călătorie în Bulgaria, cod galben de ploi și ninsoare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Bulgaria că, din țara vecină, în perioada 21 - 22 martie 2021 o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de căderi abundente de precipitații sub formă de ploi și ninsoare, fiind emis un cod galben.

MAE a emis o atenționare de călătorie în Bulgaria, cod galben de ploi și ninsoare
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    21 Mar 2021   •   13:42

Codul galben privește căderi de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare în regiunile Vidin, Montana, Vrața, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Kârdjali și Blagoevgrad, precum și pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare în regiunile Smolyan, Pernik, Kiustendil, Sofia-regiune și Sofia. Stratul de zăpadă format va avea maximum 20 cm.

Ministerul recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției ”Vămi” din Bulgaria - www.customs.bg; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor - pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close