Antena 3 CNN Actualitate MAE, reacţie în cazul familiei de români din Germania lăsată fără cei 7 copii: "Ambasada noastră la Berlin a sesizat autorităţile privind Protecţia Copilului şi Ministerul de Externe"

MAE, reacţie în cazul familiei de români din Germania lăsată fără cei 7 copii: "Ambasada noastră la Berlin a sesizat autorităţile privind Protecţia Copilului şi Ministerul de Externe"

Valentin Muntean, director general, Departamentul Consular al Ministerului de Externe, a explicat ce măsuri s-au luat pentru a ajuta familia Furdui ai cărei copii au fost luați de Protecţia Copilului din Germania.

MAE, reacţie în cazul familiei de români din Germania lăsată fără cei 7 copii: "Ambasada noastră la Berlin a sesizat autorităţile privind Protecţia Copilului şi Ministerul de Externe"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2021   •   23:00

Petru şi Camelia Furdui, o familie de români din Germania, se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze cei şapte copii cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, preluați din familie de Protecţia Copilului din Germania.

Întrebat ce măsuri de sprijin s-au luat la nivelul autorităţilor din România, Valentin Muntean, director general al Departamentului Consular al Ministerului de Externe a precizat: 

"Cazul ne-a fost semnalat în aprilie anul acesta. De fapt, ne-am autosesizat tot din mass media locală din Germania cât şi din România. Am depus o serie de demersuri atât la nivelul ambasadei noastre la Berlin care a sesizat autorităţile privind Protecţia Copilului şi Ministerul de Externe.

Au fost întreprinse de asemenea demersuri la nivelul Ministerului de Externe de aici de la Bucureşti prin convocarea ambasadorului german şi insistând asupra importanței a modului de cum a tratat acestă situaţie serioasă pentru familia Furdui.

De asemenea de când avem noul ambasador al României la Berlin, doamna Stănescu, şi dumneaei a întreprins demersuri la Ministerul de Externe german, rugând ca acest caz să fie tratat cu maximă atenție şi acum că este în instanţă să fim informați de îndată ce există elemente de noutate", a spus Valentin Muntean, director general al Departamentului Consular al Ministerului de Externe care a precizat că s-a făcut şi o anchetă socială la familia extinsă.

Mai mult, acesta a subliniat că "propunerea ANPDCA din cadrul ministerului la momentul respectiv era în favoarea repatrierii copiilor, sau cel mult către familia extinsă din România".

Povestea dramatică a familiei Furdui. Cei 7 copii au fost preluaţi de Protecţia Copilului din Germania

Petru şi Camelia Furdui, o familie de români din Germania, se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze cei şapte copii cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, preluaţi din familie de Protecţia Copilului din Germania.

Paraschiva Bloju, mătuşa copiilor a povestit pentru "Adevărul" cum au fost luaţi copiii şi ce s-a întâmplat în cele opt luni de când copiii au fost preluaţi din familie.

Potrivit Paraschivei Bloju, drama familiei Furdui, mutată în 2012 din Spania în Germania, a început după ce copilul cel mare, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă.

Protecţia Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni "extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate".

„Trei dintre copii, cei mai mari, erau la şcoală. Patru erau acasă cu mama. În jurul prânzului s-a trezit cu două doamne la uşă, au spus că vor să vorbească ceva despre copii. După un timp a venit şi a treia doamnă. Au spus că este o problemă. Au aflat că ceva nu este în regulă.

Au avut discuții cu băiatul cel mare, iar cei trei copii mai mari sunt luaţi direct de la şcoală şi au venit să îi ia şi pe cei patru. Cele trei doamne au plecat cu cei patru copii", povesteşte Paraschiva Bloju.

×
Subiecte în articol: Valentin Muntean MAE Germania
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close