Antena 3 Actualitate Mănăstirea de la Râmeț, refăcută cu bani de la Guvern, după ce a fost afectată de incendiu

Mănăstirea de la Râmeț, refăcută cu bani de la Guvern, după ce a fost afectată de incendiu

16 Iul 2019   •   13:26
Mănăstirea de la Râmeț, refăcută cu bani de la Guvern, după ce a fost afectată de incendiu
Sursa foto: sursă foto: Facebook Laurentiu Manolescu

Guvernul României va interveni, în regim de urgenţă, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat Mănăstirea "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" de la Râmeţ, judeţul Alba, unul dintre cele mai vechi aşezăminte culturale din Transilvania. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul Viorica Dăncilă a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ca prin Compania Naţională de Investiţii să înceapă lucrările de refacere a aşezământului monahal imediat ce vor fi transmise evaluarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi documentaţia tehnică necesară. 

"Mănăstirea de la Râmeţ este nu doar un monument istoric valoros, ci şi o pagină de istorie a vieţii monahale şi preocupărilor culturale ale românilor din această regiune. Este datoria şi responsabilitatea noastră să protejăm aceste valori şi să avem grijă ca generaţiile viitoare să le cunoască", consideră premierul. 

Sursa citată menţionează că, într-o primă etapă, prin lucrările efectuate, se vor lua toate măsurile pentru punerea în siguranţă a clădirii, urmând ca ulterior să continue proiectul de refacere a Mănăstirii de la Râmeţ şi de înlăturare a efectelor incendiului. 

"Mănăstirea "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" este în prezent beneficiar al unui proiect în valoare de 5,8 milioane de lei, finanţat de MDRAP, prin Compania Naţională de Investiţii, prin care se urmăreşte consolidarea Muzeului şi clădirii paraclis din cadrul Ansamblului Mănăstirii Râmeţ. Cele două proiecte, respectiv cel de intervenţie în regim de urgenţă pentru refacerea părţilor afectate de incendiu, şi cel pentru consolidarea Muzeului şi clădirii paraclis din cadrul Ansamblului Mănăstirii Râmeţ, vor fi complementare", se mai arată în comunicat. 

Un incendiu izbucnit pe 5 iulie la Mănăstirea Râmeţ, stins după mai bine de 10 ore de intervenţie a pompierilor, a afectat, printre altele, o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi din acoperişul sălaşului de cult.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close