Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu anunţă noi măsuri pentru pensionari: "După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură așteptată de aceștia"

Marcel Ciolacu anunţă noi măsuri pentru pensionari: "După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură așteptată de aceștia"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat o hotărâre de Guvern prin care vine cu noi măsuri de sprijin pentru pensionarii României.

Marcel Ciolacu anunţă noi măsuri pentru pensionari: "După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură așteptată de aceștia"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    25 Ian 2024   •   15:38

Şeful Guvernului a anunţat, joi, o hotărâre de Guvern prin care cresc atât numărul de bilete de tratament balnear pentru pensionari, cât și suma alocată acestora. 

Totodată, ar putea urma plafonarea prețurilor la produsele de bază cel puțin până în primăvară.

"Nu îi uităm nici pe pensionari. După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură așteptată de aceștia. 

Aprobăm o hotărâre de Guvern prin care majorăm atât numărul de bilete de tratament balnear pentru pensionari, cât și suma alocată acestora", a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, vor fi 135.000 de bilete asigurate prin Casa Națională de Pensii, față de 120.000 anul trecut.

În plus, suma alocată crește în acest an de la 300 la 400 de milioane de lei.

"Săptămâna viitoare vreau să discut și cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a prețurilor la produsele de bază.

Pentru pensionari și nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populației", a adăugat premierul, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close