Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, față în față cu reprezentanții magazinelor din România. Premierul vrea prețuri mai mici la produsele de bază

Marcel Ciolacu, față în față cu reprezentanții magazinelor din România. Premierul vrea prețuri mai mici la produsele de bază

Guvernul condus de Marcel Ciolacu și-a propus să scadă prețurile la alimentele de bază și pregătește un act normativ prin care să fie plafonate adaosurile comerciale.

Marcel Ciolacu, față în față cu reprezentanții magazinelor din România. Premierul vrea prețuri mai mici la produsele de bază
Sursa foto: Marcel Ciolacu | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   14:14

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care să fie plafonate adaosurile comerciale, fiind vizate alimentele de bază, precum laptele, carnea, ouăle, făina, uleiul, legumele și fructele.

Astăzi, reprezentanții lanțurilor de magazine din România se vor întâlni, la Guvern, cu premierul Marcel Ciolacu, unde vor discuta despre plafonarea prețurilor.

Potrivit unor surse, măsura reducerii adaosului comercial ar urma să fie aplicată pentru o perioadă limitată, de șase luni.

Propunerea a venit din partea premierului Marcel Ciolacu, care a transmis că și-ar dori ca prețul produselor să scadă "cât mai mult", în condițiile în care inflația este în continuare ridicată, anume peste 10%.

Citește și: Sorin Grindeanu: "România trebuie să devină un puternic hub pentru transportul european de persoane și de marfă"

Subiectul plafonării adaosurilor comerciale a fost discutat și anul trecut, însă, la acel moment, liderii coaliției de guvernare au renunțat la adoptarea măsurii, argumentând că exista riscul ca produsele vizate să dispară de pe rafturi.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close