Antena 3 CNN Actualitate Martor în cazul Barbu: Poliţia mai are doi suspecţi, posibil străini, în cazul distrugerii maşinii ministrului Culturii

Martor în cazul Barbu: Poliţia mai are doi suspecţi, posibil străini, în cazul distrugerii maşinii ministrului Culturii

Martor în cazul Barbu: Poliţia mai are doi suspecţi, posibil străini, în cazul distrugerii maşinii ministrului Culturii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Oct 2013   •   15:58
Alexandru Alexe, al doilea protestatar audiat ca făptuitor în dosarul ce vizează incidentul din 17 octombrie, când a fost spartă luneta autoturismului în care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, la ieşire, că poliţiştii mai au doi suspecţi, posibil cetăţeni străini, informează Mediafax.
 
Alexe a spus, după ce a fost audiat de poliţiştii Secţiei 10, "că a scris şapte pagini, în care a povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat, din punctul său de vedere, în seara incidentului".
 
El susţine că le-a spus anchetatorilor că nu el a spart luneta maşinii şi că s-a agăţat de portbagajul maşinii doar pentru a-şi feri picioarele, în condiţiile în care, la un moment dat, ar fi fost prins între automobilul în care se afla ministrul şi un altul, din spate.
 
"M-am agăţat de portbagaj, practic, pentru a-mi feri picioarele. Am bătut într-adevăr cu palma, dar în caroseria maşinii, pentru a atrage atenţia şoferului că se întâmplă ceva în spate", a declarat Alexe.
 
Protestatarul susţine că poliţiştii mai au doi suspecţi care au fost surprinşi pe imagini şi care pare că se cunosc între ei, dar pe care el nu i-a mai văzut niciodată. Alexe a adăugat că cei doi ar fi posibil să fie cetăţeni străini. 
 
Protestatarul a mai spus că este posibil să mai fie chemat pentru audieri, în aceeaşi calitate, şi anume cea de făptuitor.
 
Tot vineri, la Secţia 10 a fost audiat şi Claudiu Crăciun, citat tot ca făptuitor, pentru ultraj, în legătură cu acelaşi incident.
 
Joi, 12 persoane au fost audiate la Poliţie, în cazul vandalizării maşinii ministrului Daniel Barbu, după incidentul din 17 octombrie, din Centrul Vechi.
 
Câteva zeci de manifestanţi veniţi în club A, unde afla demnitarul, i-au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l "Câţi bani ţi-ai luat?" şi cerându-i demisia.
 
Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine - poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.
 
Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificaţi cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă.
 

 

×
Subiecte în articol: daniel barbu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close