Antena 3 CNN Actualitate Masca de protecție va fi obligatorie în patru localităţi din Sibiu

Masca de protecție va fi obligatorie în patru localităţi din Sibiu

Masca a devenit obligatorie în patru localități din Sibiu și pe o distanță mai mică de 100 de metri în apropierea școlilor. Decizia a fost adoptată de Comitetul pentru Situaţii de Urgență și a intrat în vigoare de miercuri dimineață, timp de două săptămâni. Nu toți însă se conformează noilor reglementări, așa că polițiștii au ieșit pe străzi pentru a-i convinge pe oameni să respecte regulile sanitare.

Masca de protecție va fi obligatorie în patru localităţi din Sibiu
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    08 Oct 2020   •   00:01

Nu toţi localnicii din Şelimbăr au aflat că în localitatea lor masca a devenit obligatorie în toate spaţiile publice după apariţia unui focar de COVID.

Decoamdată, poliţiştii au dat doar recomandări, însă de joi vor trece la sancţionarea celor care nu respectă regulile.

„La nivelul localităților Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal, având în vedere înregistrarea unei rate de incidență cumulate în 14 zile între 1,5 și 3 la 1000 de locuitori în 4 localități ale județului Sibiu, DSP Sibiu formulează următoarele propuneri: începând cu data de 7 octombrie, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00 se va institui obligația purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal prezente în toate spațiile publice deschise. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Începând cu data de 7 octombrie ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, în localitățile Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal se va interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, precum și funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor și a cluburilor”, a spus Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În judeţul Sibiu în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 81 de cazuri de COVID-19, cele mai multe de la izbucnirea epidemiei.

De altfel, în jurul școlilor din tot județul devine obligatorie masca de protecție, au anunțat, miercuri, reprezentanții Prefecturii Sibiu.

 

×
Subiecte în articol: Sibiu mască
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close