Antena 3 CNN Actualitate Măștile FFP2 nu sunt recomandate populației generale

Măștile FFP2 nu sunt recomandate populației generale

Radu Țincu, medic ATI la spitalul Floreasca din București, susține că măștile FFP2 nu sunt recomandate populației generale.

Măștile FFP2 nu sunt recomandate populației generale
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    05 Ian 2022   •   13:49

Măștile FFP2 sunt recomandate de Ministerul Sănătății, odată cu răspândirea în România a variantei Omicron a COVID-19, mult mai contagioasă decât varianta Delta. "Utilizarea măştii, este în mod evident o barieră care poate fi eficientă în calea transmiterii. Măştile FFP2 sunt mai potrivite decât măştile textile", a declarat ministrul Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila.

Medicul Radu Țincu susține, citând recomandarea Centrului de Supraveghere a Bolilor Transmisibile din Statele Unite ale Americii, că măștile FFP2 nu sunt recomandate populației generale. Acest tip de mască, din categoria celor de înaltă protecție, sunt destinate personalului sanitar. Masca FFP2 ar putea fi purtată pe termen scurt, în anumite situații, precum spațiile aglomerate.

Astăzi, Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat lista noilor restricții, în contextul pregătirii pentru valul 5 al COVID-19, în care varianta Omicron va fi dominantă. 

Se menține obligativitatea purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise. Pe de altă parte, măștile textile vor fi interzise. 

Potrivit noii hotărâri CNSU, accesul la restaurante, săli de fitness, workshop-uri, târguri, cinematografe, teatre va fi permis la 50% din capacitate. Asta în cazul în care rata de infectare este mai mică sau egală cu 1%. Dacă incidența depășește 1%, accesul va fi permis pentru 30% din capacitate. 

Pot fi organizate în continuare festivaluri publice în aer liber, concerte, nu cu mai mult de 1000 de persoane, nu cu mai multe de 50% din capacitate, doar dacă rata de infectare este mai mică sau egală cu 1%.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close