Antena 3 CNN Actualitate Noi măsuri anti-COVID în România. Încă un județ impune noi restricții dure

Noi măsuri anti-COVID în România. Încă un județ impune noi restricții dure

Noi măsuri anti-COVID în România. Satul Dobra din Dâmboviţa, unde rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori, a intrat în carantină. Este a doua localitate care se închide, după localitatea Cuca din Galaţi. Unul dintre focare este chiar în Primărie, unde 13 oameni au fost infectaţi. De asemenea, la Bacău au fost impuse restricții dure pentru a stopa răspândirea cu noul coronavirus.

Noi măsuri anti-COVID în România. Încă un județ impune noi restricții dure
de Iulia Gorgorin    |    10 Oct 2020   •   08:29

Bacăul este primul oraș din România în care toate școlile intră în scenariu roșu. De luni, nicio instituție de învățământ nu va mai avea elevi în clase, iar în tot județul va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului, iar măsurile vor fi valabile timp de 14 zile. Tot de luni, în municipiul Bacău se închid sălile de jocuri, restaurantele, cafenele și cantinele, cu excepția celora din unitățile de cazare. Măsurile au fost luate, în condițiile în care rata de infectare în municipiu a depășit 3 la mia de locuitori.

Restricţii dure şi în Gorj, după creşterea alarmantă a numărului de infectări cu SARS-COV-2. Începând de astăzi, în șapte localitățidin județ se închide restaurantele, cafenele, sălile de jocuri și se înterzic spectacolele.

De asemenea, patru școli și grădințe din Târgu-Jiu trec în scenariul roșu, iar masca de protecție devine obligatorie pe un perimetru de 50 de metri, în jurul unităților de învățământ.

Todată, locuitorii din Gorj trebuie să poarte masca de protecție măștile de protecție în zonele foarte aglomerate.

×
Subiecte în articol: restricţii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close