Antena 3 CNN Actualitate Măsurile anunţate de Metrorex pentru evitarea supraaglomerării în staţii

Măsurile anunţate de Metrorex pentru evitarea supraaglomerării în staţii

Supraaglomerarea în stațiile de metrou va fi controlată de personalul Metrorex care supraveghează accesul călătorilor. Astfel, oamenii vor fi îndrumaţi pentru a respecta distanţa fizică. De asemenea, oamenii care ciculă cu metroul vor fi verificaţi dacă poartă corect măştile de protecţie.

Măsurile anunţate de Metrorex pentru evitarea supraaglomerării în staţii
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    20 Oct 2020   •   19:45

Pentru a limita răspândirea cu noul coronavirus, Metrorex a transmis marţi printr-un comunicat care vor fi măsurile care se vor lua în subteran.

Astfel, pentru evitarea supraaglomerării în staţiile de metrou, personalul Metrorex care supraveghează accesul, conductorii trenului și alți angajați vor urmări nivelul de aglomerare în stații.

„Pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, călătorii vor fi îndrumați în vederea păstrării distanței fizice. În vederea luării de măsuri operative, posibilele situații de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex către factorii de decizie din cadrul societății și Poliției Metrou”, spun reprezentanții Metrorex.

De asemenea, personalul Metrorex are sarcini de îndrumare și informare a călătorilor prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și de atenționare a acestuia privind obligativitatea de a păstra distanțarea și de a purta corect masca de protecție.

În cazul în care apar situații precum urgențele medicale în trenurile de metrou, personalul medical care intervine va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situația o permite.

Personalul de pază, împreună cu Poliția Metrou și cu alte forțe de ordine publică, precum și salvatorii Metrorex vor asigura protecția zonei de intervenție.

Paza stației, susținută de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică, vor limita, accesul călătorilor în stațiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării. Totodată, personalul instituției va sprijini Poliția Metrou, care patrulează în stațiile de metrou și intervine punctual împreună cu Jandarmeria, ISU și alte organe de ordine publică abilitate, în funcție de situație'', se arată în comunicat.

×
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close