Antena 3 CNN Actualitate Memorialul Sighet primește Marca Patrimoniului European

Memorialul Sighet primește Marca Patrimoniului European

Memorialul Sighet primește Marca Patrimoniului European
07 Dec 2017   •   14:41

Sfârşitul anului 2017 marchează, în preajma lansării oficiale a programului Anul European al Patrimoniului Cultural 2018, şi completarea Listei Mărcii Patrimoniului European (European Heritage Label List) cu noi situri care celebrează şi simbolizează idealurile, valorile, istoria şi integrarea la nivel european.

Printre cele nouă situri selectate de juriul de experţi independenţi în cadrul sesiunii de selecție din anul 2017, dintr-un total de 25 de propuneri din partea a 19 state membre, se numără și Memorialul Sighet (jud. Maramureş), una din cele două propuneri ale țării noastre. Celelalte situri selectate sunt: Siturile patrimoniului muzical al oraşului Lepizig (Germania); Sinagoga din strada Dohány (Ungaria); Fortul Cadine (Italia); Biserica de la Javorca (Slovenia); Fostul lagăr de concentrare de la Natzweiler şi lagărele sale anexate (Franţa şi Germania; Bois du Cazier (Belgia); Satul Schengen (Luxemburg) şi Tratatul de la Maastricht (Ţările de Jos).

Memorialul Sighet (jud. Maramureş) este primul sit din ţara noastră care intră în reţeaua de situri reprezentative pentru istoria Europei în cadrul actualului program al Mărcii, derulat sub egida Uniunii Europene începând cu anul 2011, scrie cultura.ro.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close