Meteo. Cum va fi vremea în lunile octombrie, noiembrie și decembrie

22 Sep 2016   •   14:27
Meteo. Cum va fi vremea în lunile octombrie, noiembrie și decembrie

Meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor temperaturilor și cantătăților de precipitații pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Potrivit acesteia, temperaturile se vor situa în limita normală acestei perioade, dar cantitățile de precipitații vor fi mai ridicate ca de obicei, scrie Libertatea.

PROGNOZA METEO pentru OCTOMBRIE

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, centrale și vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologica.

Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor avea o tendința spre excedent.

PROGNOZA METEO pentru NOIEMBRIE

Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud, sud-est și vest.

Cantitatile totale de precipitatii se vor incadra, in general, peste normele climatologice.

PROGNOZA METEO pentru DECEMBRIE

Temperaturile medii lunare vor fi in general apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului.

Precipitațiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local estul, nordul si vestul tarii, unde acestea vor apropiate de medii.

Ion Sandu, directorul ANM, a avertizat că fenomenele extreme, inclusiv tornadele, se vor accentuă. Pentru combaterea lor, Academia Română a adoptat chiar o rezoluție, prin care specialiștii trag un semnal de alarmă.

Parteneri
x close